Supărare mare la Spitalul Județean: Cabinetul de stomatologie de urgență va fi mutat vizavi de UPU
Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Slobozia are în plan multe schimbări pentru eficientizarea activității unității sanitare. Una dintre ele vizează cabinetul de stomatologie de urgență. Potrivit managerului Mariana Iancu, cabinetul va fi mutat în zona UPU, iar în locul cabinetului va fi mutat laboratorul de recoltări analize. Și mai mult decât atât.
„Media pacienților este de trei pe zi. Asta este eficiența lui. Este o supărare mare aici că de ce eficiență… Pentru că eficiență trebuie făcută pe fiecare secție. În locul lui va fi mutat laboratorul de recoltări analize. Acolo vor fi recoltate analize, inclusiv pe programul acela de 70.000 de lei lunar de care beneficiază pacienții gratuit, vor fi și tratamente și tot acolo vor fi și îngrijiri, pentru că toată lumea nu știe unde să se ducă noaptea pentru o injecție sau pentru un tratament.
În contractul cu Casa, noi avem îngrijiri la domiciliu. Spitalul a făcut un pacient în șase ani, iar o firmă privată, și îmi asum ce spun, a încasat anul trecut un miliard de lei pe serviciile astea. De ce nu le încasează spitalul, vă întreb? Eu am la momentul ăsta un răspuns… vreau să dezvolt și partea asta.
Acolo, la UPU stomatologie, unde funcționează gardă de stomatologie, știți ce am pățit? Acolo sunt doi pensionari, au mai fost aduși doi tineri și domnul doctor Tron. Care domn doctor Tron s-a supărat foarte tare pe mine că de ce să-l mut eu de acolo, că este cabinetul făcut de dânsul. Dânsul l-a înființat, dânsul l-a făcut, dânsul s-a ocupat. Foarte bine.
A venit timpul să ne mai mutăm, să ne mai schimbăm, să nu ne mai așezăm cu fundul în ușă când vrem să schimbăm ceva. Eu nu am bătut la ușa domnului doctor Tron acasă. Eu am bătut la ușa unui cabinet din spital. Cel care este îndreptățit să îmi spună mie dacă fac bine sau nu este DSP. Eu am adus reprezentantul DSP în noua locație, care este vizavi de UPU.
Să nu mai plimbăm pacientul de colo-colo, iarna, vara, îl duc cu măseaua umflată la cabinetul de dincolo, din colțul spitalului. Ci să-l facem vizavi de UPU. Pentru că acolo vin pacienții la urgențe întâi, apoi sunt direcționați către cabinetul de stomatologie. Dar e supărare mare.. Într-o gardă la UPU se câștigă între 800 și 1.200 lei. S-au mărit salariile, s-au mărit și pretențiile. Eu am învățat ceva în viața asta. Când primești, trebuie să și dai.
Când un medic în gardă ia 800 de lei și nu face o internare… De ce? (…) Nu se desființează garda de la stomatologie. Ci doar va fi mutat cabinetul. Într-adevăr, spațiul nu va mai fi atât de generos, dar facem alte servicii și aducem bani. Deblocăm laboratorul, unde zilnic vin în jur de 50-60 de pacienți numai pentru program. Din discuțiile avute cu domnul doctor Tron și cred că o să-l deranjez și o să-l supăr, mi s-a precizat de zeci de ori că a fost și dumnealui directorul acestui spital, mi-a precizat că a fost și director medical, iar eu în momentul ăsta nu știu ce a făcut, dar am aflat că a fost director medical dintr-o decizie a Curții de Conturi, unde dânsul și-a luat sporuri de 90%, nelegal. Așa am aflat că a fost director medical.
Sunt lucruri vechi pe care încercăm să le rezolvăm, va dura, ne trebuie timp. Zi de zi găsim altceva. (…) Am pierdut foarte mulți pacienți și prin atitudinea noastră, unde trebuie să lucrăm foarte mult, și prin faptul că s-au deschis foarte multe cabinete private sau pleacă la București. Pacienții noștri acum sunt pacienți în vârstă. Adresabilitatea la UPU a crescut foarte mult, într-o zi avem peste 100, cu un singur medic. Cine înțelege că trebuie să îți schimbi atitudinea și să ne câștigăm pacienții…
Toată lumea spune că a venit o gunoieră să ne conducă. Dar gunoiera asta are în spate o muncă. Respect pe toată lumea, respect munca medicilor, a asistentelor. Dar sunt oripilată de telefoane. Peste tot, peste tot.. Nu-i posibil să stai cu telefonul într-o mână pe facebook și cu analizele în cealaltă, în drumul tău spre laborator, să stai o jumătate de oră să vorbești la telefon. Eu nu accept asta, indiferent ce se spune. (…) Am adunat de când am venit aici foarte multe canapele și foarte multe televizioare. Inclusiv electricianul avea canapea și televizor, inclusiv cel de la centrala termică”, spunea Mariana Iancu, managerul spitalului.