comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Sub zare de soare“, sărbătoarea colindului la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/12/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 12 ianuarie 2013

Vineri, 14 decembrie, la Slobozia, s-a desfășurat o nouă ediţie a Sărbătorii colindului „Sub zare de soare“, organizatori fiind Consiliul Judeţean Ialomiţa, Consiliul Local Slobozia, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Festivalul de colinde a adus şi în acest an pe ialomiţeni mai aproape sufleteşte de Sfintele Sărbători de Iarnă şi, mai ales, aproape de tradiţiile din bătrâni.

Cete de colindători din localităţile Giurgeni, Vlădeni, Luciu, Jilavele și Cocora au colindat şi urat toate cele bune pentru anul care vine, prezentând cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri de iarnă specifice zonei de unde provin: pluguşorul, capra, irozii, steaua, sorcova şi multe altele.

„Sărbătoarea colindului“ a început cu parada colindătorilor pe străzile municipiului Slobozia şi a continuat cu un spectacol la Casa municipală de cultură (Galax).

Invitaţii de onoare ai acestei sărbători au fost grupuri de colindători reprezentative din Maramureş, Suceava, Hunedoara, Brăila, Buzău și Bistrița.