comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ștefan Țintă, ales președinte al TSD Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/09/2015 | Politica

Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița: „Tinerii trebuie să demonstreze ce pot, și sunt convins că o vor face atât timp cât vor avea în conducere oameni competenți și cu inițiativă”

Ștefan Țintă a fost ales miercuri, 16 septembrie, președinte al tinerilor social-democrați din Ialomița, în cadrul conferinței județene a tineretului social-democrat.

Ștefan Țintă are 29 de ani, este căsătorit, iar la momentul conferinței urma să devină tată pentru a doua oară.

„Mi-am început studiile în Slobozia, la Colegiul Național Mihai Viteazul, am continuat la București, la Academia de Studii Economice, și am definitivat printr-un Master în Management la aceeași instituție. Am refuzat oportunitățile oferite de Capitală pentru a mă întoarce în orașul natal, dar și pentru a continua și dezvolta afacerile familiei. În prezent, administrez trei societăți comerciale, care împreună generează 100 de locuri de muncă. Din dragoste pentru Slobozia, oraș care mi-a dat tot ce reprezint eu astăzi, familia, dar și prietenii, atât din mediul de bussines cât și oameni simpli, am decis să intru și în viața politică. Țelul meu este să ofer atât comunității cât și partidului din care fac parte toată experiența acumulată de mine până în acest moment, astfel încât, împreună cu voi și echipa pe care o voi propune astăzi pentru a mă ajuta în această misiune, să reușim să construim o nouă clasă politică, mai proaspătă, cu viziuni noi, moderne, europene, care să aducă schimbarea în bine pe care toată țara o așteaptă. Sunt de principiu că un om care știe să-și administreze afacerile bine, poate să ia decizii foarte bune și pentru comunitate, pentru că astăzi, și cu siguranță și în viitor, totul se rezumă la un management performant. stefan tintaFie că vorbim de bugete, organizare, personal și, de ce nu, o organizație politică. Consider că viitorul acestui partid sunt tinerii, iar TSD trebuie să se transforme dintr-o simplă organizație de tineret din care când și când face pasul câte un tânăr către politica mare, într-o adevărată pepinieră pentru organizația de seniori. Fiecare președinte de organizație, orășenească sau comunală, trebuie să aducă în jurul său un număr de tineri pe care trebuie să-i pregătească pentru a prelua, încetul cu încetul, atribuțiile de conducere a organizației și pentru a-i promova atât în structurile partidului cât și în administrația locală. Mi se pare normal ca din ce în ce mai mulți tineri să facă parte din fiecare structură de conducere, fie că vorbim de Consiliile locale sau județene, astfel încât inovativitatea și entuziasmul tinerilor, împreună cu experiența de necontestat a seniorilor, să genereze proiecte viabile pentru comunitate. Tinerii trebuie să demonstreze ce pot, și sunt convins că o vor face atât timp cât vor avea în conducere oameni competenți și cu inițiativă. Sunt încrezător că votul vostru de astăzi va reflecta dorința de întinerire și schimbare în bine a partidului nostru”, le-a transmis Ștefan Țintă tinerilor prezenți în sală.

Conferința TSD Ialomița a început cu intonarea Imnului Național de către Anca Duca, o apariție inedită la o conferință politică. Lucrările au fost prezidate de Ștefan Mușoiu, în lipsa președintelui interimar al PSD, Marian Neacșu.

În schimb, la conferință au participat primarul orașului Amara, Victor Moraru, primarul orașului Țăndărei, Cristi Roman, senatorul Marian Pavel, Gabi Petrea, secretarul organizației de tineret la nivel național, Florin Manole, președinte executiv al TSD București (originar din Amara), primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, dar și alți invitați.

Pe parcursul conferinței au fost lansate atât mesaje mobilizatoare, optimiste, dar și unele care au spus „adevărul gol-goluț” despre rolul tinerilor în „politica mare”, dezinteresul acestora în ceea ce privește implicarea în campaniile electorale, despre bucuria de a avea „primele alegeri democratice” la tineret, despre performanță politică și curajul de a critica seniorii când greșesc, de a-i contrazice când nu au dreptate, despre dezamăgiri, fără de care tinerii nu pot evolua în politică, dar și despre lipsa de comunicare a seniorilor cu tinerii, și multe altele…

Catalogată ca fiind „una dintre cele mai puternice organizații de tineret din județ”, de către unii lideri ai PSD, în comparație cu alte partide, cu 35 de organizații locale, TSD Ialomița are, totuși, problemele ei, pe care încearcă să le rezolve, asta după o perioadă de „frustrări” legate de libertatea tinerilor de a accede în unele funcții de conducere.

Dar, după cum spunea primarul orașului Amara, Victor Moraru, în scurtul său discurs, tinerii trebuie să aibă curaj, să îndrăznească, să încerce să se implice în viața publică, pentru că doar așa se pot schimba condițiile în care trăim în acest județ și nu numai.
Au mai vorbit tinerilor și Alexandru Potor, Andrei Pop, Alexandru Stoica, Eduard Plăiașu, Bulgaru Adrian, George Manta, Ionuț Răileanu, Cristi Roman, Florin Manole, dar și senatorul Marian Pavel.

Totodată, fostul președinte, Matei Roșu, a prezentat un raport al activității din ultimii doi ani, un raport foarte scurt și „foarte bine mediatizat” pe parcursul mandatului său. Poate noul președinte va fi mai activ, mai prezent în viața publică, mai implicat în activități și mai deschis în relația cu ceilalți, nu numai cu membrii social-democrați.

Așadar, după discursuri și după completarea Consiliului Județean al TSD până la 85 de membrii, consiliul a ales noua structură de conducere a TSD. Astfel, președinte a fost votat Ștefan Țintă (unicul candidat, de altfel), președinte executiv: Andrei Pop, secretar executiv: Sorin Dumitru, iar vicepreședinți: Andra Sârbu, Eduard Plăiașu, Tudor George, Cătălin Babiță, Alexandru Roșu, Cătălin Cojocaru, Mihai Coteanu, George Manta, Dragoș Slăniceanu.

Trebuie spus că din totalul de 402 delegați convocați au participat 340, 62 lipsind din diverse motive.
După vot, Ștefan Țintă a mulțumit tuturor tinerilor pentru încrederea acordată, primarului Alexandru Stoica pentru modul în care reușește să aibă o relație cu tinerii, senatorului Marian Pavel și președintelui executiv Ștefan Mușoiu, catalogați ca fiind „doi oameni care știu să asculte și să sprijine tinerii”, dar și președintelui Marian Neacșu pentru modul în care „a acceptat și a insistat chiar să avem primele alegeri libere din cadrul organizației de tineret de la nivel județean”.

Ca obiective, noul președinte își dorește ca tinerii să fie mult mai promovați, să ocupe 30% din locurile eligibile pentru funcțiile de consilieri locali la alegerile viitoare, iar peste șase ani chiar să aibă un parlamentar. Sau poate chiar mai devreme, având în vedere faptul că Ialomița are deja un senator care provine din rândurile tinerilor.