comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ștefan Poienaru: Drept la replică referitor la comunicatul DNA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/09/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 16 februarie 2016

Ștefan Poienaru: Atât subsemnatul cât și fiica mea, d-na Valeanu – Traicu Maria – Ecaterina, am fost bucuroşi de decizia DNA de trimitere în judecată, întrucât am aşteptat acest lucru pentru a ne proba nevinovăţia la acuzaţiile procurorilor.

Referitor Comunicat Direcţia Naţionala Anticoruptie nr. 1484/VIII/3 din 21 septembrie 2015:

stefan poienaruAtât subsemnatul cât și fiica mea, d-na Valeanu – Traicu Maria – Ecaterina, am fost bucuroşi de decizia DNA de trimitere în judecată, întrucât am aşteptat acest lucru pentru a ne proba nevinovăţia la acuzaţiile procurorilor.

În mod concret, societatea Agrofam Prod SRL, a dobândit în mod legal utilajele achiziţionate printr-un proiect European. DNA, în mod tendenţios, a prezentat sume nereale, mult mai mari, deși acestea au fost contestate din anul 2014, prin procedură administrativă, existând în acest fel, o Decizie AFIR-AGF PROD SRL. Precizez că această suma a fost achitată integral (845.207 lei).

Legalitatea obţinerii fondurilor europene a fost susţinută inclusiv de poziţia funcţionarilor AFIR, ce au verificat pe teren calitatea utilajelor, precum și a documentelor ce le-au însoţit cu ocazia achiziţiei. Cu acest prilej, funcţionarii au aprobat spre decontare, partea de participațiune a fondurilor, după ce au stabilit fară dubii, așa cum rezulta și din declaraţiile date de aceştia la DNA, că societatea noastră, întrunește condiţiile de a beneficia de aceste fonduri.

În ceea ce priveşte solicitarea drepturilor de subvenţii pe suprafaţa de la Agenţia de Plaţi și Intervenţie pentru Agricultură pentru anul 2013, acestea au fost solicitate în baza documentelor legale ce le deţinem.

Superficialitatea DNA, rezultă și prin faptul că, deși nu am încasat niciun fel de subvenţie pentru anul 2013, procurorii ne-au imputat sume pe care nu le-am primit.

Avem încredere in justiţie, acolo unde ne este locul de a ne proba nevinovăţia.

Cu stima, Dr.Ing. Stefan Poienaru

Citeste și: Ștefan Poienaru, trimis în judecată. Vezi capetele de acuzare