START! Business: Psihologia susţine soluţiile educative ale antreprenorilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

BCR şi Junior Achievement Romania au premiat câştigătorii finalei naţionale START! Business. Echipa Educativo, reprezentată de 6 tineri ambiţioşi, a câştigat premiul Investiţia Anului şi a primit o bursă de finanţare. Premiul Investiţia Anului, o bursă de 2.500 EUR oferită de BCR pentru sprijinirea lansării afacerii, a fost câştigat de Educativo, o echipă susţinută de Psiholog Florentina Dumitrescu, din Slobozia. Produsul lor oferă părinţilor un audiobook pentru copii, cu poveşti diferite de cele tradiţionale: poveştile Educativo, cu tâlc contemporan şi lecţii adaptate la nevoile actuale ale copiilor.

“De cele mai multe ori, copiilor le este greu sa înțeleagă comportamentul adulţilor, dar cu ajutorul poveştilor educative moderne, copiii se identifică cu personajele, achiziţionează cuvinte noi, experimentează emoţii, descoperă regulile, învaţă despre cooperare şi cum pot deveni responsabili şi autonomi.
Însă poveştile părinţilor nu se mai înscriu în acelaşi tipar cu poveştile copiilor de astăzi, deoarece nu se mai pliază pe realitatea actuală. Nevoile psihologice, aşteptările, motivaţiile, interesele, resursele adaptative ale copilului s-au schimbat şi au evoluat semnificativ cu trecerea timpului.
Astfel a luat naştere acest proiect ce vine în sprijinul tuturor părinţilor dar mai ales în sprijinul copiilor ce vor descoperi lumea pas cu pas odată cu fiecare poveste ascultată.” (Florentina Dumitrescu- Psiholog)
„Proiectul Educativo este un concept nou de poveşti educative, cu tâlc contemporan, segmentate pe vârste. Proiectul îşi propune să salveze generaţiile viitoare de la a mai primi repere eronate despre societate, repere care să îi ducă la imposibilitatea diferenţierii realului de fictiv. Dorim să oferim o viziune nouă asupra poveştilor, să împletim armonios etica generaţiei de ieri cu pasiunile pentru tehnologie de astăzii, pentru a educa şi forma generaţia de mâine, iar premiul Investiţia Anului 2012 este pentru noi acel ajutor financiar de care aveam mare nevoie pentru a putea începe”, spune Cristina Stan, preşedintele echipei.
Finala Compania Anului START! Business reuneşte anual cele mai bune companii pilot, echipe de tineri care învaţă ce înseamnă să devină antreprenori în mod practic: prin lansarea şi testarea pe piaţă a unui produs sau serviciu real. Fiecare dintre cele 11 echipe finaliste au început acest proces în noiembrie 2011 şi au beneficiat de-a lungul anului academic de suportul consultanţilor voluntari BCR.57 de echipe din 22 de universităţi s-au înscris în ediţia 2011 – 2012 a programului START! Business, care oferă studenţilor de orice profil experienţa unică de a dezvolta şi pilota un produs sau serviciu în cadrul unei mini-companii cu clienţi si operaţiuni reale, pentru a dezvolta încrederea şi spiritul necesare reuşitei ca antreprenori.