comenzi la domiciliu cliseru.ro

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia pregătește lansarea unor ghiduri practice pentru pacienți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2011 | Locale Ialomita
Ghid practic Spitalul Judeţean de Urgenţă SloboziaGhidul principal este cel de prezentare al Spitalului din Slobozia, iar în alte câteva mini ghiduri, reprezentanţii unităţii sanitare vă sfătuiesc cu privire la regulamentul de salon, sănătatea de zi cu zi, alăptarea, îngrijirea nou-născutului, diversificarea alimentaţiei sugarului sau vă prezintă ambulatoriul de specialitate.

Reprezentanții spitalului susțin că ideea realizării acestui ghid, în care să prezinte unitatea sanitară, a venit gândindu-se la datoria pe care o au față de pacienți, de a-i îngriji și de a-i informa, în acele pagini fiind sintetizate activitățile și organizarea spitalului, demersurile administrative, drepturile și obligațiile pacienților, dar şi informații despre serviciile pe care Spitalul le oferă.
Potrivit acestora, făcând cunoscute serviciile oferite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia se dorește ca beneficiarii să plece din Spital „cu sănătatea recâștigată și cu sufletul plin de speranță” și își propun, astfel, ca spitalul din Slobozia să devină cel mai bun furnizor de servicii medicale din județ, capabil să rezolve, la nivelul său, problemele pacienților, de a îmbunătăți sănătatea comunității din arealul pe care-l deservește și de a excela la capitolul calitate privind serviciile prestate.
ghid spital urgenta slobozia  ghid spitalul de urgenta sloboziaInformațiile pe care le vom găsi în ghid sunt de natură să ne clarifice anumite aspecte legate de pregătirea pentru internare, persoanele cu care intrăm în contact în timpul spitalizării, care sunt obligațiile pacienților, aparținătorilor dar și ale cadrelor medicale, serviciile medicale oferite pe secțiile clinice dar și în ambulatoriul de specialitate, laboratoarele, programul activităților, aparatura utilizată, dar și multe alte informații utile. În plus, pentru siguranța pacienților se face o sinteză a regulilor generale de igienă pentru prevenirea apariției infecțiilor nosocomiale, atât în ceea ce privește igiena corporală, cât și a mediului de spital. De asemenea, în finalul ghidului pacienții sunt informați în legătură cu drepturile și obligațiile pe care le au, despre normele de comportare, dar și multe alte aspecte juridice.
Pe lângă acest ghid principal, se are în vedere realizarea altor mini-ghiduri prin intermediul cărora beneficiarii serviciilor medicale să fie informați cu privire la structura ambulatoriului de specialitate, la sănătatea de zi cu zi, regulamentul de salon sau principalele reguli pe care o mămică trebuie să le respecte după nașterea unui copil cu privire la alimentație și îngrijire.

ghid spitalul de urgenta slobozia„Spitalul este ECHIPA formată din medici, biologi, asistente medicale, personal sanitar auxiliar, personal tehnic și administrativ. În lupta cu boala, deși pacienții noștri se bucură de progresele științei, se confruntă uneori cu incertitudinile terapeutice, destinul lor fiind, însă, strâns împletit cu cel al Echipei. Din acest adevăr de zi cu zi a rezultat motto-ul nostru: „Împreună redăm speranța”. Esențial pentru noi, cei din Echipă, este de a stabili o relație de încredere, respect și cunoaștere a problemelor dumneavoastră”, subliniază coordonatorii acestui proiect, Dr. Vasile Olaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, As.Med. Pr. Florentina Nae și As.Pr.Igienă Luminița Ani Bănică.