comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șpagă pe sărăcie. Angajatul Serviciului ADP Țăndărei care a luat mită de la beneficiari VMG, mutat la salubritate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2013 | Locale Ialomita

Săptămâna trecută vă informam că ofițerii Direcției Generale Anticorupție au prins în flagrant un angajat al Administrației Domeniului Public Țăndărei când primea 100 de lei mită de la un beneficiar al legii 416 privind venitul minim garantat.

ADP TandareiMai precis, la data de 18 ianuarie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa a fost sesizat de B.M. cu privire la faptul că, începând cu luna aprilie 2012, C.C.D., lucrător în cadrul Serviciului Administraţiei Domeniului Public, i-a pretins, lunar, diferite sume de bani pentru a-i elibera adeverinţe care să justifice munca prestată în folosul comunităţii de către denunţător. La început, sumele au fost modice, dar au crescut lună de lună, ajungând ca, în luna ianuarie 2013, C.C.D. să pretindă 140 lei.

În urma acestui incident, primarul orașului Țăndărei, Roman George Cristian, a convocat joi, 24 ianuarie, o conferință de presă pentru a face câteva precizări cu privire la acest caz.

Potrivit acestuia, se pare că angajatul ADP Țăndărei, responsabil cu venitul minim garantat, era „finanțat” în acest mod de către mai mulți beneficiari, „ramificațiile unui astfel de fenomen fiind, se pare, mult mai complexe decât ne imaginăm în acest moment”.

[notice]„Aceste lucruri pe care le spun, le pun sub semnul incertitudinii, organele abilitate urmând să-și spună punctul de vedere. Se pare că sunt mulți beneficiari de ajutor social care se plâng că au fost nevoiți să dea șpagă acestui domn”, afirma primarul.[/notice]

Tandarei - conferinta presa - caz ADPNu numai organele abilitate cercetează acest caz, ci și o comisie constituită la nivelul primăriei Țăndărei, formată din reprezentanți ai instituției. În urma analizării situației, se vor prezenta concluziile, dar și măsurile administrative care se impun.

Reprezentanții comisiei vor solicita fișele de pontaj, vor face o analiză a dosarelor, vor vedea, de asemenea, care au fost competențele care l-au recomandat pe Daniel Cristea pentru această funcție, fișele de evaluare, calificativele primite în ultimii trei ani, dar și motivele care l-au determinat să facă aceste lucruri.

La ora actuală, angajatul care răspundea de venitul minim garantat și care avea un salariu de aproximativ 800 de lei, a fost mutat pe un alt post, ca muncitor salubritate, până la pronunțarea sentinței, o altă persoană fiind însărcinată să răspundă de beneficiarii VMG. Angajatul Cristea Daniel, care lucrează de aproximativ cinci ani la ADP, a solicitat, de altfel, concediu de odihnă la numai două zile de la flagrant.

Conducerea Serviciului ADP, acuzată de management defectuos

Acest caz a deschis cutia Pandorei la Serviciul ADP Țăndărei. Primarul susține că există de ceva timp o stare de nemulțumire la nivelul acestui serviciu privind managementul, existând în acest sens și un raport al viceprimarului orașului Țăndărei în care sunt prezentate mai multe aspecte negative înregistrate la ADP.

Roman George Cristian primar Țăndărei
Roman George Cristian primar Țăndărei

„Avem acolo două sere care ar fi trebuit să producă flori pentru spațiul verde din oraș, dar care acum este într-o stare de degradare totală, fiind cazați câinii. Mai avem problema câinilor comunitari la care, în momentul acesta, nu avem niciun rezultat pozitiv care să denote faptul că există implicare a Serviciului pentru rezolvare. După ce vom avea rezultatele evaluării vom lua măsurile administrative care se impun. Dacă evaluarea va ieși pozitivă, nu vom avea motive. Dacă evaluarea va prezenta și alte aspecte privind deficiențe din punctul de vedere al manageriatului, atunci va trebui să luăm măsurile de rigoare”.

Orașul Țăndărei are 120 de beneficiari ai ajutorului minim garantat, în acest număr fiind incluși și cei care nu sunt apți din punct de vedere medical să efectueze muncă în folosul comunității, mai precis salubrizarea domeniului public. Practic, sunt circa 80 de muncitori care, în funcție de numărul de ore pe care le prestează, pot lua între 40 și 200 de lei lunar.

Serviciul ADP are o schemă de personal formată din peste 60 de oameni, în jur de 20 de posturi fiind însă vacante, iar bugetul serviciului este de aproximativ de 800.000 lei.