comenzi la domiciliu cliseru.ro

Soluție în cazul accidentului de la Bucu, din 7 noiembrie 2011 – doi ani și șase luni închisoare pentru Brutaru Romulus-Mihail

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2012 | Lege si Ordine
Brutaru Romulus Mihail, autorul accidentului de la Bucu, în urma căruia și-au pierdut viața  doi oameni,  a fost condamnat.

accident bucu slobozia 07-11-2011 dn2a 16În data de 7 noiembrie 2011, în jurul orei 20.40, pe DN2A, între Slobozia și Bucu, avea loc un grav accident de circulație soldat cu doi morți (Culina Tudor Cosmin, 26 de ani, din Țăndărei și Trandafir Constantin, 46 de ani, din Țăndărei)  și un rănit (Brutaru Romulus Mihail, 33 de ani, din Bucu), acesta din urmă fiind conducătorul auto care a provocat accidentul.

Din informațiile anchetatorilor, Brutaru Romulus Mihail conducea un autoturism marca Nissan având o alcoolemie destul de mare şi, pe acest fond dar şi al vitezei neadaptate la condiţiile de trafic, a produs accidentul în care au fost implicate cinci autoturisme, ulterior plecând de la fața locului fară încuviinţarea organelor de poliţie.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia propuneau, la data de 17 noiembrie 2011, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Brutaru Romulus-Mihail, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere complexă din culpă şi părăsirea locului accidentului fară încuviinţarea organelor de poliţie.  La data de 8 decembrie 2011, judecătorii au dispus menținerea acestuia în arest, constatând că motivele care au determinat arestarea preventivă impun în continuare privarea de libertate a acestuia. La prima înfățisare, procesul a fost amânat pe motiv că asiguratorul nu este prezent, iar la cel de-al doilea, care a avut loc luni, 30 ianuarie 2012, vinovatul a fost condamnat.

Aproape 500 de zile de pușcărie pentru o viață de om…

Soluția a fost dată miercuri, 1 februarie, acesta fiind condamnat la doi ani și șase luni închisoare,  prea puțin pentru dezastrul și durerea pe care le-a lăsat în urma sa, atât în familia Culina, dar și în familia Trandafir (doi copii rămânând orfani).

Cităm din soluția dată de instanță:

„(…) condamnă pe inculpatul Brutaru Romulus Mihail la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 89 alin.1 din OUG nr.195/2002., (…) condamnă pe inculpatul Brutaru Romulus Mihail la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale a uneia sau mai multor persoane, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului. În baza art. 33 lit. a) rap. la art. 34 alin 1 lit. b) cod penal, constată că infracţiunile pentru care a fost condamnat prin prezenta sentinţă sunt concurente și, contopindu-le, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare. (…) . În baza art. 350 Cod pr. penală menţine starea de arest a inculpatului şi în baza art. 88 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive de la 16.11.2011 – la zi. (…) Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi părţile civile şi de la comunicare pentru inculpat şi asigurator. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 01.02.2012”.

Citeste despre accidentul de la Bucu – click!