comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/02/2021 | Lege si Ordine

La data 20 februarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul București.

Conducătorul auto nu avea asupra sa niciun document de identitate sau al autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricții-suspendat.

* * *

În noaptea de sâmbătă/duminică, în jurul orei 04:00, un alt conducător auto, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Urziceni, a fost oprit, pentru control, pe raza comunei Jilavele.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

* * *

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Dolj.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Slobozia în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

* * *

Duminică, 21 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, au observat în trafic și au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa pe raza orașului Țăndărei.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și a accelerat, iar după aproximativ 50 de metri a oprit vehiculul pe partea dreaptă a părții carosabile, l-a abandonat, încercând să fugă.

Acesta a fost interceptat și prins pe o stradă din apropiere, stabilindu-se faptul că este vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Țăndărei, ce nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, polițiștii au deschis dosare de cercetare penală.

 Facem precizarea că, în situațiile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Verificări privind respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea covid-19

 Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

 La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat noi acțiuni pentru siguranța și liniștea comunității, pentru a preveni producerea unor evenimente negative și pentru a sancționa faptele antisociale.

La nivelul județului, au fost constituite patrule mixte, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni și al polițiștilor locali.

Pe parcursul zilei trecute, s-a intervenit la 92 de solicitări, 81 dintre acestea fiind sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, polițiștii ialomițeni au continuat acțiunile în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor impuse la 79 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și în 26 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale, din care 1 pentru încălcarea măsurii de carantinare, 120 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 15 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația în intervalul orar 23:00-05:00, în valoare totală de 20.650 de lei.

Atragem atenția cetățenilor cu privire la faptul că, în contextul epidemiologic actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil, să poarte masca de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de cei din jur, pentru siguranța tuturor persoanelor.

Exemplu:

În noaptea de sâmbătă/duminică, în jurul orei 02:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în timp ce acționau pe raza comunelor arondate, au verificat un autoturism ce se afla staționat pe raza comunei Vlădeni.

 În urma legitimării persoanelor din autovehicul, a reieșit că la volanul acestuia se afla un tânăr de 26 de ani, din comuna Borcea, în bazele de date ale Poliției Române figurând că față de acesta este luată măsura carantinării la domiciliu.

 Acesta a fost sancționat contravențional, fiind informată Direcția de Sănătate Publică Ialomița în vederea luării măsurilor legale.

IPJ Ialomița