comenzi la domiciliu cliseru.ro

Societățile din Ialomița au 7.683 de asociați/acționari, dintre care 2.833 femei și 4.850 bărbați.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/03/2014 | Locale Ialomita

Oficiul Național al Registrului Comerțului a publicat situațiile statistice pentru luna ianuarie 2014, întocmite după criterii de interes public.

Potrivit rapoartelor, în județul Ialomița, în prima lună din an, au fost radiate 102 firme, mai mult cu 32 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La nivel național, în numai o lună, au fost radiate 7.188 de firme, mai puțin cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în Ialomița, 10 firme au fost dizolvate, cu două mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. În aceeași situație s-au aflat în luna ianuarie 1.451 de firme la nivel național care au fost dizolvate, iar 2.081 care și-au suspendat activitatea.

Tot în luna ianuarie, în județul Ialomița au intrat în insolvență 27 de societăți, mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când s-au înregistrat doar 18 societăți.

În ceea ce privește înmatriculările efectuate în această perioadă, acestea au fost în număr de 65, cu 6 mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe sunt SRL-uri (31), fiind urmate de PFA (Persoană Fizică Autorizată -17) și ÎI (Întreprinderi Individuale – 16). În luna ianuarie a anului trecut, de exemplu, înmatriculările de ÎI-uri concurau cu SRL-urile (20 respectiv 23).

Interesantă este însă situația înființării de SRL-D în Ialomița, adică Societate cu Răspundere Limitată – Debutant.

Pentru cine nu cunoaște, acest concept de SRL-D a fost realizat pentru încurajarea tinerilor întreprinzători.
În județul nostru funcționează 64 astfel de firme aparținând unor tineri cu vârsta de până în 35 de ani și care au avut o sumedenie de facilități prin acest program, ba chiar fonduri nerambursabile pentru a-și pune afacerea pe picioare.
La nivel național există peste 11.400 de astfel de firme, multe dintre ele având activitate de întreținere și reparații autovehicule, lucrări de construcții, restaurante, transporturi rutiere de mărfuri, comerț, coafură și activități de înfrumusețare, comerț cu amănuntul, fabricarea pâinii, prăjituri, dar și de consultanță în afaceri.

O altă situație este însă în ceea ce privește firmele înființate de studenți. Se pare că aceștia nu sunt buni afaceriști, din moment ce din 156 de societăți înființate în Ialomița, 71 au fost radiate. Astfel că, la finele lunii ianuarie, în județ mai erau funcționale 85 de firme.

În ceea ce privește înmatriculările de societăți cu participare străină la capitalul social, în luna ianuarie au fost doar două firme, iar patru au fost radiate. Din 1991 și până la sfârșitul lunii decembrie 2013 au funcționat în Ialomița 522 de societăți cu participare străină la capital, valoarea totală a capitalului social subscris fiind de 170.450.000 lei (45,3 milioane euro), una dintre societăți, din domeniul farmaceutic, fiind printre primele 40 în clasamentul societăţilor după participarea străină la capitalul social total subscris.

Potrivit statisticii întocmite de ONRC, în Ialomița există 5.034 de persoane juridice și 7.683 de asociați/acționari persoane fizice, dintre care 2.833 femei și 4.850 bărbați.