comenzi la domiciliu cliseru.ro

Societatea Primăriei Slobozia acuzată că îngroapă afacerile micilor comercianți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2018 | Locale Ialomita

Zeci de mici întreprinzători din municipiul Slobozia, care sunt chiriași sau concesionari ai societății aparținând primăriei, respectiv SC Servicii Publice SRL, au înaintat recent o petiție prin care reclamă „abuzurile cu care se confruntă”, în principal legate de majorarea chiriiilor cu aproximativ 30%, care vor duce, inevitabil, la închiderea afacerilor.

„Motivele acestei petiții sunt: abuz în serviciu. Servicii Publice trebuie să-și desfășoare activitatea ca întreprindere socială – rată de profit mică – deoarece este cu capital public, nu poate avea o poziție dominantă, de aceea decizia de majorare a tarifelor este netemeinică și nelegală. Parte din clauzele reclamate duc la nulitate absolută – nu pot produce efecte economice și juridice. (…) Creșterea exagerat de mare, într-un procent de până la 30% a taxelor și tarifelor împovărează grav comercianții, cu consecințe greu de preconizat. Considerăm inoportună majorarea tarifelor în perioada de iarnă când mare parte din comercianți sunt nevoiți să-și restrângă activitatea, încasările scad, iar unii pot ajunge în imposibilitatea de a achita cheltuielile”, susțin comercianții.

Aceștia acuză directorul SC Servicii Publice SRL, Dorina Milea, de lipsă de transparență și comunicare cu comercianții, de ineficiență managerială și rea credință, dar și de inducerea în eroare a consilierilor din AGA și a Consiliului Local prin prezentarea unor prognoze neconforme cu realitatea.

Comercianții solicită suspendarea deciziei de majorare a tarifelor, dar și o întâlnire între părțile implicate pentru a se ajunge la un consens.

„Suntem hotărâți să luptăm împotriva abuzurilor SC Servicii Publice SRL, dar mulți dintre noi considerăm că dumneavoastră nu cunoașteți corect și concret situația. Vă comunicăm că unii dintre comercianți au acțiuni în instanță, iar alții se gândesc serios să-și găsească dreptatea în același fel”, mai acuză comercianții în petiția adresată atât Primăriei Slobozia cât și Consiliului Județean.

UPDATE: Slobozia: Micii comercianți din piețe, invitați la dialog de primar