comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slujba din noaptea de Anul Nou

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/12/2013 | Locale Ialomita

În noaptea trecerii dintre ani, preoţii şi credincioşii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor vor întâmpina noul an 2014 prin rugăciune în bisericile Eparhiei.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a rânduit ca în toate catedralele şi bisericile parohiale din Biserica Ortodoxă Română să se săvârşească în noaptea trecerii dintre ani: citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos – rânduială liturgică prin excelenţă doxologică, rostirea rugăciunii de mulţumire, a rugăciunii de intrare în Noul An (de la slujba Tedeumului) şi a cântării „Apărătoare Doamnă…”, urmate de un cuvânt de învăţătură în care se va sublinia importanţa sfinţirii timpului în Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor.

Mănăstirile au îndatorirea săvârşirii în întregime a celor şapte Laude, la vremea lor, în noaptea trecerii dintre ani, să urmeze rânduiala, întemeiată tipiconal, de săvârşire a Miezonopticii, a Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, la sfârşitul căreia se vor adăuga rugăciunea de mulţumire, rugăciunea de intrare în Noul An (de la slujba Tedeumului) şi cântarea „Apărătoare Doamnă…”.

Catedrala episcopala SloboziaÎn noaptea dintre ani, la Catedrala Episcopală “Înălţarea Domnului” din Slobozia, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, va oficia o slujbă de priveghere în cadrul căreia se vor rosti rugăciuni speciale de mulţumire pentru darurile lui Dumnezeu din anul care se va încheia, dar şi cereri de binecuvântare și ajutor pentru anul care va începe.

Programul va începe la orele 23.00 când Preasfinţia Sa, înconjurat de părinți consilieri, slujitori şi ostenitori ai Catedralei Episcopale, va săvârşi rugăciunile de întâmpinare a Noului An.

În prima zi a noului an, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

Comunicat de presă – Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️