comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Zeci de copaci rupți, mașini avariate și alte pagube materiale, după furtuna de astăzi

O furtună puternică a produs pagube materiale însemnate în municipiul Slobozia.

Declanșată în jurul orei 16:30, furtuna a smuls din rădăcini zeci de copaci, care au căzut peste autoturisme, bucăți din fațadele și acoperișurile unor blocuri, a dărâmat ornamente stradale, iar ploaia a inundat străzile. Practic, după furtună, Slobozia arăta „ca după război”, circulația fiind blocată pe multe dintre artere. Până în prezent nu au fost semnalate victime.

ISU Ialomița: În urma fenomenelor meteorologice cu aspect de vijelie și ploaie torențială care s-au manifestat astăzi pe raza județului, în intervalul orar 16:30 – 19:00, ISUJ Ialomița a primit 36 de solicitări prin intermediul numărului unic de urgență 112. 20 dintre acestea au fost pentru municipiul Slobozia (10 pentru copaci căzuți pe carosabil, 7 pentru copaci căzuți peste mașini, o solicitare în cazul unui copac căzut pe cabluri electrice, una pentru un copac căzut peste o conductă de gaze și un caz pentru îndepărtarea unor bucăți de țiglă desprinsă de pe un acoperiș de vântul puternic).

Din cele 16 solicitari pentru mediul rural, menționăm: 1 copac căzut peste acoperișul unei case în comuna Gh. Doja, 6 copaci căzuți pe carosabil și 6 copaci căzuți peste liniile de electricitate. În niciuna din situațiile expuse mai sus nu au fost înregistrate victime! Pentru înlăturarea cu operativitate a efectelor vremii severe, echipajele ISU Ialomița au lucrat în colaborare cu membrii SVSU din fiecare localitate. De asemenea, echipajele de specialitate ale ENEL au fost pe teren și au intervenit acolo unde a fost cazul.

Intervențiile au fost coordonate din teren de doamna Tonița Manea, subprefect al județului Ialomița, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și de colonel Lică Florian, pentru Inspector șef al ISU Ialomița.

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: