comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Supraodorizare accidentală a gazelor naturale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/06/2017 | Locale Ialomita

Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări privind incidentul de astăzi, 20 iunie, din municipiul Slobozia, județul Ialomița:

În urma unei disfuncţionalităţi apărute în sistemul naţional de transport al gazelor naturale,  gestionat de Transgaz, la o staţie de reglare-măsurare din Slobozia s-a produs astăzi, în jurul orei 8.30, o supraodorizare accidentală a gazului natural livrat în localitatea menționată.

Menţionăm că supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei.

În urma situaţiei apărute a fost înregistrat un număr crescut de apeluri în dispeceratul Distrigaz Sud Reţele din partea clienţilor, reclamând miros de gaze naturale.

Pentru tratarea solicitărilor primite din partea clienţilor, echipele Distrigaz Sud Reţele sunt mobilizate şi intervin în teren pentru rezolvarea tuturor reclamaţiilor.

Distrigaz Sud Reţele este o filială a ENGIE Romania, înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de distribuţia gazelor naturale. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 19 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o retea de distribuţie de aproximativ 19.000 km.Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.