comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Șoferul unui microbuz de transport persoane, prins beat la volan.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/11/2016 | Infotrafic

Polițiștii au depistat un bărbat care efectua transport de persoane, în municipiul Slobozia, cu un microbuz aparținând unei societăți comerciale.

În urma testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că acesta avea 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal și au fost recoltate probe biologice de sânge, totodată dispunându-se imobilizarea microbuzului, fiind contactată societatea de transport, pentru preluarea călătorilor.

Poliția Română a desfășurat, ieri, o acțiune la nivel național, pentru verificarea  activității de transport public de persoane./ Au fost verificate 7.418 autovehicule, fiind constatate 30 de infracţiuni și aplicate 2.696 de sancţiuni contravenţionale, 79 de permise de conducere fiind reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce.

La data de 24 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, la nivel naţional, pentru verificarea  activității de transport public de persoane.

La acţiune au participat 1.167 de poliţişti și 61 de inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Echipele de control au verificat 7.418 autovehicule, fiind constatate 30 de infracţiuni și aplicate 2.696 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancțiunile aplicate, 62 au fost pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și aperioadelor de odihnă, 41 pentru nerespectarea capacității de transport persoane și 142 pentru abateri la legislaţia specifică transporturilor rutiere publice.

De asemenea, 459 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 pentru lipsa valabilității inspecției tehnice periodice, 18 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, 13 pentru utilizarea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață, 145 pentru circulația pe timp de ceață cu defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare și 7 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Poliţiştii rutieri au reţinut 79 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public dintre care 20 pentru consumul de alcool, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 51 pentru alte abateri şi au retras 70 de certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Comunicat de presă: Poliția Română | Foto: arhivă
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️