comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Șofer cu 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/10/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Ieri, 24 octombrie, pe raza muncipiului Slobozia, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii ajunşi la locul accidentului au stabilit că în timp ce un bărbat de 44 de ani, din orașul Amara, conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în impact cu un stâlp de susținere al unui panou publicitar.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, dar și a unui alt bărbat de 48 de ani, pasager al autoturismului în cauză. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacităţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, respectiv conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Alte informații și VIDEO despre acest accident, aici: Slobozia: Accident rutier pe Șoseaua Amara. A fost necesară interventia echipajelor de descarcerare