comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Și-a incendiat apartamentul pentru a obține prima de asigurare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2015 | Lege si Ordine

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DOBRUȚCHI NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la distrugere și înșelăciune privind asigurările.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 27/28.05.2011, în jurul orei 02.20, la apartamentul situat pe Aleea Tineretului din municipiul Slobozia în care locuia inculpatul Dobruţchi Nicolae, s-a produs o explozie puternică, urmată de izbucnirea unui incendiu, ocazie cu care au fost produse pagube materiale, atât la apartamentul inculpatului, care a fost ars în proporţie de 90%, cât şi la alte apartamente de pe scara blocului. De asemenea, datorită suflului exploziei, au fost avariate mai multe autoturisme aflate în parcarea din partea de nord-est a blocului.

Din coroborarea probelor administrate, a reieşit că, explozia apartamentului a fost pusă la cale  chiar de posesorul apartamentului, inculpatul Dobruţchi Nicolae, încercând astfel să obţină de la o societate de asigurarea contravaloarea primei de asigurare atât a imobilului, cât şi a mai multor bunuri aflate în acesta. Trebuie menţionat că imobilul fusese scos la licitaţie de către executorul bancar cu o zi înainte de încheierea poliţiei de asigurare amintite.

Pentru a nu exista suspiciuni din partea societăţii de asigurare, inculpatul l-a convins pe ginerele său, D. A., să pună în aplicare planul său de incendiere a apartamentului, promițându-i acestuia o parte din suma astfel obţinută.

După încheierea poliței de asigurare, inculpatul a mutat toate bunurile de valoare din apartament și le-a plasat în alte locuri pentru a le salva şi,  ulterior, și-a procurat un alibi, plecând într-o stațiune balneoclimaterică, însă lăsându-i ginerelui său instrucţiuni precise cu privire la modalitatea de incendiere a apartamentului.

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița