comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Sensul giratoriu de la ieșirea spre Constanța este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de amenajare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/10/2018 | Locale Ialomita

Miercuri, 17 octombrie, primarul Adrian Mocioniu a semnat protocolul de colaborare între UAT Municipiul Slobozia și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (D.R.D.P) Constanța, pentru realizarea obiectivului “Sistematizarea geometrică a tronsonului de drum DN 2A km 65+950- km 66+300, deschis traficului internațional E60, a intersecției DN 2A km 66+ 050 cu DN 21 km 89+690 și a intersecției DN 2A km 66+115 cu DN21 km 89+600 și cu b-dul Matei Basarab”

Administratorii de drumuri ( D.R.D.P. Constanța pentru DN 2A, pe tronsonul cuprins între km 65+950 și km 66+300, și Municipiul Slobozia pentru DN21 , pe tronsonul cuprind între km 87+850 și km 90+750, și pentru b-dul M. Basarab) se obligă să pună la dispoziție suprafețele de teren rezultate din măsurători pentru înființarea sensului giratoriu.
U.A.T. Slobozia va emite toate avizele necesare, va executa studiile geotehnice pe amplasamentele celor două intersecții și va asigura iluminat public, circulație pietonală și racord al arterelor rutiere aflate în administrarea proprie.

C.N.A.I.R prin D.R.D.P. Constanța urmează să elaboreze documentațiile tehnice, să obțină avizul din partea Poliției Rutiere, să execute lucrările de sistematizare geometrică pe tronsoanele amintite și să întocmească Managementul de trafic pentru perioada de execuție. 

De asemenea, asigurarea semnalizării rutiere verticale și orizontale, mentenanța soluțiilor de sistematizare geometrică propuse prin proiect și a semnalizării rutiere, precum și realizarea Auditului de Siguranță Rutieră, sunt asigurate tot de către D.R.D.P. Constanța.

Comunicat de presă: Primăria Slobozia