comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Schimbări în Ambulatoriul de specialitate al SJU: Un nou cabinet de ortopedie pediatrică, iar Dispensarul TBC va fi relocat.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/04/2021 | Locale Ialomita

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Slobozia a intrat recent într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare, proiect în valoare de aproximativ 3,6 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Regional.

 

Lucrari Spitalul Judetean De Urgente Slobozia

Lucrările de bază constau, printre altele, în punerea în siguranță, prin intervenții de consolidare, conform expertizei tehnice, a tuturor corpurilor de clădire, termoizolarea fațadei, refacerea finisajelor exterioare și interioare, înlocuirea completă a instalațiilor (termice, sanitare, electrice curenți tari și curenți slabi), dotarea clădirii cu generator electric, UPS și cu sistem de climatizare și ventilație etc.

Acest proces, care va dura peste doi ani, produce oarece disconfort atât pacienților cât și cadrelor medicale, unele cabinete fiind mutate temporar în alte zone ale unității pentru a facilita continuitatea asigurării serviciilor medicale.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului a fost gândit pentru a creşte calitatea actului medical, pentru a scădea numărul de pacienți internați și timpul necesar pentru diagnosticare și tratament, precum şi pentru a diagnostica pacienții în stadiul incipient și a le trata cu succes o serie de afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor, ca urmare a creării unor condiții de tratament la standarde europene.

În Ambulatoriul integrat al Spitalului funcționează peste 20 de cabinete medicale care acordă servicii medicale atât pacienților din Slobozia cât și din județ, având o adresabilitate de peste 100.000 de consultații pe an.

În următoarea perioadă se are în vedere introducerea în cadrul Ambulatoriului a unui nou cabinet de consultații, de ortopedie pediatrică, dar și modificarea stației de hemodializă, prevăzută cu cinci aparate, în centru de dializă, cu 10 posturi de tratament.

Cabinetul de ortopedie pediatrică va fi funcțional după obținerea tuturor avizelor, orizontul de așteptare fiind undeva între două și șase luni.

Dispensarul TBC va fi relocat

Totodată, în urma reabilitării Ambulatoriului, dispensarul TBC nu se va mai regăsi în spațiul actual, ca făcând parte din clădire. Astfel, el va fi relocat într-un spațiu separat de structura Ambulatoriului, în zona Ambulanței (în continuarea garajelor), unde în prezent se află un atelier de reparații aparatură medicală. Spațiul propus respectă circuitele minimale funcționale pentru desfășurarea activității Dispensarului TBC, fiind necesare doar lucrări de amenajare, igienizare, întreținere.

Dispensarul TBC este parte integrantă din structura organizatorică a Spitalului Județean, având finanțare prin programe naționale de sănătate de aproximativ 1,5 milioane de lei anual, reprezentând 1,6% din veniturile totale ale unității spitalicești.

Liviu Patrichi
Liviu Patrichi

„Avem convingerea că până la sfârșitul lunii august dispensarul TBC va fi funcțional în noua locație. Partea bună a acestei schimbări va fi aceea că dispensarul se va afla într-o clădire separată, așa cum ar trebui să fie, un dispensar TBC pavilionar, care să nu aibă legătură cu celelalte cabinete, unde se poate asigura un acces neîngrădit al pacienților, separat de fluxul din spital și Ambulatoriu”, a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Proiectele au fost aprobate în ședința Consiliului Județean Ialomița, susținută marți, 27 aprilie.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️