comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Scandal în cartierul Bora. Jandarmii au făcut uz de armă, după ce unul dintre ei a fost atacat cu un topor

Luni, 17 iunie, în jurul orei 19.30, agentul de pază de la fosta fermă „Gheorghe Lazăr” din cartierul Bora a sesizat, prin numărul de urgență 112, faptul că o căruță în care se află trei bărbați a pătruns în incinta abatorului.

Jandarmii care s-au deplasat către locul indicat au observat pe o stradă lăturalnică o căruță cu trei bărbați, care corespundeau descrierii. Jandarmii i-au somat pe aceștia să se oprească, însă respectivii au continuat deplasarea. La o intersecție, doi dintre cei trei bărbați au sărit din căruță și au fugit în direcții diferite, iar cel de-al treilea a intrat cu atelajul într-o curte. În scurt timp, bărbatul a ieșit din curte împreună cu mai multe persoane, având în mână un topor cu care și-a manifestat intenția de a agresa jandarmii. Unul dintre ei chiar a fost atins și zgâriat de lama toporului pe față. În acel moment, unul dintre subofițeri a făcut uz de armă, trăgând foc de avertisment în plan vertical. Agresorii au fugit, astfel că a început o adevărată vânătoare pe străzile din cartier, fiind chemate forțe de intervenție suplimentare. Mai multe persoane care au asistat la intervenție sau care au încercat să împiedice acțiunea jandarmilor au devenit victime colaterale, printre acestea și o minoră care a fost rănită în zona gâtului. Fata a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD chemat la fața locului. Totodată, jandarmul care a fost rănit ușor de lama toporului a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia pentru îngrijiri medicale.

Atât mama fetei cât și alți martori reclamau faptul că au fost agresați fără motiv, doar pentru că au vrut să filmeze cu telefonul mobil intervenția jandarmilor.

„Uitați, mi-a strâns copilul de gât, iar pe mine m-au bătut până… M-am dus să filmez, pentru că am văzut că bate lumea nevinovată. Ne-a spus să plecăm, dar am zis că este domeniu public și pot să stau. Mi-a luat copilul meu de gât. E minor copilul meu. Mi-a spart și telefonul. Au tras cu pistoalele peste lume pe aici”, reclamau martorii la incident.

În urma acțiunii, trei dintre participanții la conflictul cu jandarmii au fost identificați și prinși, fiind aduși la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Procuror Maria Daniela Manolache, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, a declarat că „în cauză a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, constând în aceea că în data de 17 iunie, în jurul orei 21.00, doi lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au fost agresați de cinci persoane din județul Ialomița, folosind obiecte contondente – topor, bâte, furci și alte obiecte ascuțite. În prezent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia efectuează cercetări în vederea stabilirii modalității complete de săvârșire a faptei și identificarea tuturor autorilor acestor infracțiuni. Nu este nicio persoană reținută. Trei persoane au fost aduse la audieri la Parchet, iar după ce vor fi audiate vom stabili eventuale măsuri în cauză”.