comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Razie de amploare desfășurată de polițiști. Percheziții domiciliare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2019 | Lege si Ordine

La data de 5 noiembrie, polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În cadrul activităților au fost desfășurate și 3 percheziții domiciliare, în urma cărora două persoane au fost reținute.

Ieri, 5 noiembrie, 49 de polițiști rutieri, de ordine publică și investigații criminale, au desfășurat o razie, în cadrul căreia au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Față de doi bărbați, de 27 și 33 de ani, din municipiul Slobozia, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cu ocazia activităților desfășurate, în cadrul acțiunii au fost instituite filtre rutiere și au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.600 de lei.

Totodată, față de 4 de conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind retrase și 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în urma unui control economic la o societate cu obiect de activitate colectarea și comercializarea deșeurilor de fier, polițiștii au aplicat o sancțiune în valoare de 1000 de lei și au confiscat 596 kilograme de fier, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Reținuți de polițiști pentru comiterea unor fapte ilegale

  La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au reținut pentru 24 de ore doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și distrugere, fapte săvârșite pe raza municipiului Slobozia și a comunei Traian.

În primul caz, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare ce a fost sustrasă în noaptea de 4 noiembrie de pe raza municipiului Slobozia.

Vehiculul a fost restituit persoanei vătămate.

Față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Grivița au reținut pe bază de ordonanță un tânăr de 16 ani din comuna Traian, bănuit de săvârșirea a 5 infracțiuni de furt calificat, tentativă la furt calificat și distrugere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul ar fi autorul mai multor furturi din autoturisme și societăți comerciale, fapte comise în perioada 1-4 noiembrie a.c., pe raza comunei Traian.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

La data de 05 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Fetești, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite și a celor care posedă mandate de executare a pedepsei, au identificat, pe raza municipiului Fetești, un bărbat de 37 de ani.

Pe numele acestuia, Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei pentru o perioadă de 1 an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

Persoana a fost condusă și încarcerată la Penitenciarul de Maximă Siguranță Slobozia, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească.

Cercetat de polițiști pentru portul sau folosirea de obiecte periculoase

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul poliției Municipiului Slobozia, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a sălilor de jocuri de noroc, au depistat un tânăr de 19 ani, care avea asupra sa un baston metalic cu trei elemenți.

Cel în cauză a fost condus a sediul Poliției Municipiului Slobozia, unde a fost sancționat contravențional pentru refuz de legitimare la cererea organelor de poliție aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută de art. 372 din Codul Penal.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA