comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Raport Poliția Locală – luna Mai 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2016 | Lege si Ordine

Raport de activitate Poliția Locală Slobozia, luna Mai 2016.

Totalul sancţiunilor aplicate în această lună este de 456, din care 226 amenzi în valoare de 38.860 şi 230 avertismente.

Sancţiunile au fost determinate de abateri privind:

 • circulaţie rutiera -152
 • tulburarea liniştii publice, – 176;
 • salubritate, gestiunea deşeurilor -54 ;
 • alte abateri – 74;

În această lună, am derulat acţiuni susţinute de sprijin pentru DADP, în lucrările sale de asfaltare a unor artere rutiere şi parcări dar şi pentru alte entităţi care au executat lucrări de reparaţii sau investiţii în carosabil pe raza municipiului. Acest fapt, completând activităţile noastre curente în programul de lucru al instituţiei, de dirijare a circulaţiei rutiere în zona Şcolii generale nr. 3, la intersecţia Bd.. Unirii cu Str. Ardealului şi în zona şcolii generale nr.1- strada Vasile Alecsandri, a determinat o scădere a numărului de sancţiuni aplicate în luna mai, ceea ce se poate constata prin compararea datelor lunii mai cu cele ale lunile anterioare din 2016, sau cu lunile similare ale anilor precedenţi.

Din punct de vedere al ordinii şi liniştii publice, am participat, în limitele competenţelor, la asigurarea măsurilor de ordine:

 • la Mănăstirea Sf. Voievozi cu ocazia aducerii Icoanei Maicii Domnului,
 • în zona bazinului de înot, cu ocazia desfăşurării Târgului Meşteşugarilor,
 • în parcul Ialomiţa şi la Catedrală, concert temă religioasă,
 • în parcul Tineretului- Ziua Familiei şi Ziua Luminii.

S-a înregistrat un număr de 147 reclamaţii şi sesizări (35 fiind neconfirmate) dintre acestea  130 fiind înregistrate telefonic,  8 scrise şi 9 verbale. Un număr de 25 dintre acestea sunt cauzate de încălcarea prervederilor HCL nr. 96/2014, prin ocuparea fără drept de către unii conducători auto, a locurilor de parcare concesionate.

Determinante în formularea de reclamaţii şi sesizări, în număr de 84 , au fost totuşi manifestările unor cetăţeni, prin care se încălcau prevederile Legii nr. 61/1991 ( tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice ). Urmare a rezolvării tuturor reclamaţiilor, s-au aplicat 36 amenzi şi 68 avertismente dar s-au luat şi alte măsuri precum:

 • verificarea avizelor şi autorizaţiilor pentru activităţile reclamate;
 • supravegherea zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate;
 • îndepărtarea din zonă a persoanelor care făceau obiectul reclamaţiei (copii, persoane fără adăpost sau persoane cu probleme de comportament);
 • îndrumarea către Poliţia Municipală a persoanelor care au făcut sesizarea, întrucât faptele reclamate nu intrau în competenţa noastră;

Prin note telefonice au fost transmise de la dispeceratul Poliţiei Locale Slobozia 21 de sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de agenţii din teren ( DADP-17, Urban SA -2, Poliţia Municipală -1, CSM-1). În această lună s-au mai derulat acţiuni de însoţire/conducere, după cum urmează:

 • însoţire reprezentant al Compartimentului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Slobozia pentru verificarea contractelor de salubritate încheiate de cetăţenii din cartierul Bora,
 • conducerea la domiciliu a unui minor depistat pe timpul nopţii pe raza municipiului,
 • însoţirea reprezentantului serviciului de urbanism în vederea soluţionării unor sesizări privind disciplina în construcţii,
 • conducerea la Centrul de Primire a unei persoane de sex feminin împreună cu cei 4 copii minori ai săi.

În data de 10.05.2016, poliţiştii locali aflaţi în patrulă mixtă au depistat o persoană de sex masculin ce conducea un autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, fiind totodată sub influenţa băuturilor alcoolice. Cazul a fost preluat de agenţii din cadrul Biroului Rutier, al Poliţiei Municipiului Slobozia.

În data de 14.05.2016, pe timpul efectuării serviciului de patrulare în schimbul 3, poliţiştii locali au depistat 3 tineri ce aveau asupra lor bunuri sustrase din 2 autoturisme parcate pe raza municipiului. Tinerii au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipale în vederea continuării cercetărilor.

Director, Ing. Laurenţiu Abaza