comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Raport Poliția Locală – luna Iulie 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2016 | Lege si Ordine

Ca lună de vară, cu temperaturi ridicate, luna iulie a impus ca atenţia şi ponderea activităţii noastre să fie concentrată spre zonele predispuse tulburării ordinii şi liniştii publice. Aceste zone au fost localizate ca urmare a sesizărilor cetăţenilor precum şi a constatărilor din teren ale poliţiştilor locali. Poliţiştii locali programaţi să execute serviciul în schimburile 2 şi 3 au efectuat acţiuni susţinute de patrulare în aceste zone, la intervale cât mai scurte de timp, cu perioade de supraveghere şi au luat măsuri în consecinţă a faptelor constatate.

Astfel, au fost îndepărtate grupurile de tineri ce nu-şi justificau prezenţa în zonă, la ore de noapte, fiind sancţionate persoanele ce au încălcat prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În situaţia unui număr de 25 de minori depistaţi pe parcursul lunii, după ora 22.00, neînsoţiţi de către părinţi sau tutori în zone publice, am luat măsura informării familiei pentru luarea la cunoştinţă.

Totalul sancţiunilor aplicate în această lună este de 626 , din care 378 amenzi în valoare de 74.175 lei şi 248 avertismente (229 avertismente verbale şi 19 avertismente scrise).

Sancţiunile au fost determinate de abateri privind:

 • circulaţia rutieră – 174;
 • tulburarea liniştii publice, injurii, cerşetorie – 313;
 • salubritate, gestiunea deşeurilor – 75;
 • animale în libertate – 2;
 • îngrădirea, ocuparea domeniului public – 10;
 • alte abateri – 52.

S-a primit un număr de 163 reclamaţii şi sesizări (35 fiind neconfirmate) dintre acestea 150 fiind înregistrate telefonic, 8 scrise şi 5 verbale. Determinante au fost abaterile la Legea 61/1991 – 114. Urmare acestora s-au aplicat 31 amenzi şi 71 avertismente dar şi alte măsuri precum:

 • verificarea avizelor şi autorizaţiilor pentru activităţile reclamate;
 • îndepărtarea grupurilor de tineri din zonele predispuse tulburării liniştii publice;
 • supravegherea zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate;
 • îndrumarea către instituţiile abilitate, întrucât faptele reclamate nu intrau în competenţa noastră;

Prin note telefonice au fost transmise 15 sesizări către D.A.D.P. pe probleme constatate de agenţi în teren.

Poliţiştii locali au degajat de autovehicule suprafeţele supuse lucrărilor de modernizare, au fluidizat traficul rutier cu această ocazie şi au efectuat totodată o serie de acţiuni de însoţire a funcţionarilor publici după cum urmează:

 • însoţirea reprezentantului Serviciului de Urbanism şi amenajare a teritoriului, în cartierul de nord al municipiului Slobozia, în vederea soluţionării unei reclamaţii,
 • însoţirea angajaţilor SC Urban SA, în vederea verificării modului de branşare a unor locuitori la reţeaua de alimentare cu apă,
 • însoţirea funcţionarilor publici din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, în cazul incendiului declanşat la platforma de gunoi animalier din cartierul Slobozia Nouă,
 • însoţirea reprezentantului DGASPC, pentru conducere la centrul de primire a 2 minori ce dormeau într-un adăpost improvizat,
 • însoţirea funcţionarilor din cadrul SPAS, la bloc B7 pentru efectuarea unei anchete sociale,
 • însoţirea angajaţilor DADP la acţiunea de salubrizare şi deratizare a unei locuinţe din blocul G7, deţinute de către o persoană asistată social, cu probleme de comportament.

Pe parcursul lunii iulie, poliţiştii locali s-au deplasat la Asociaţiile de Proprietari de pe raza municipiului în vederea verificării existenţei contractelor de salubritate şi informarea proprietarilor de apartamente asupra obligaţiilor pe care le au în ce priveşte asigurarea ridicării deşeurilor de către operatorul de salubritate prin încheierea de contracte cu acesta.

S-au asigurat măsuri de ordine în Piaţa Unirii, unde, în data de 29.07.2016, au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Imnului precum şi la Cimitirul Eroilor cu ocazia depunerii de coroane de flori de către o delegaţie turcă.

Pe timpul patrulării au fost depistate neasigurate 2 autoturisme fapt ce a determinat identificarea deţinătorilor legali, în vederea comunicării celor constatate.

În data de 09.07.2016, pe timpul patrulării la schimbul 3, poliţiştii locali aflaţi în patrulă mixtă au participat la prinderea unei persoane de sex masculin ce a sustras din interiorul unui spaţiu comercial diverse bunuri. Persoana vinovată a fost condusă la sediul Poliţiei Municipale iar bunurile sustrase au fost returnate administratorului unităţii.

În data de 22.07.2016, patrula mixtă formată din poliţist local şi agent din cadrul Poliţiei Municipale, a fost sesizată cu privire la un incident de lovire. Persoana reclamată a fost sancţionată şi totodată agenţii din cadrul Poliţiei Municipale au deschis dosar pentru lovire sau alte violenţe.

În cursul aceleiaşi seri, în jurul orelor 20,00 o persoană de sex masculin a sesizat că i-a fost sustras porumb, dintr-o solă aflată la ieşirea din municipiu. S-a asigurat locul faptei până la sosirea echipei de cercetare.

Director, Ing. Laurenţiu Abaza

Polița Locală Slobozia