Slobozia: Punct temporar de sacrificare a mieilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

La fel ca în fiecare an, înaintea Sărbătorilor Pascale, pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să cumpere şi să sacrifice miei, Primăria Municipiului Slobozia a amenajat un punct temporar de sacrificare a mieilor în Piaţa Agroalimentară Ialomiţa.

miel

S-a luat această măsură ca urmare a obligativităţii respectării legislaţiei sanitar veterinare a Uniunii Europene care stabileşte cerinţe specifice de igienă pentru produsele de origine animală destinate consumului.

Locul amenajat temporar în Piaţa Agroalimentară îndeplineşte următoarele condiţii:

  • personalul care efectuează activitatea de sacrificare are obligativitatea de a face dovada stării de sănătate şi de a purta echipament de protecţie sanitar veterinar curat şi complet
  • animalele vor fi obligatoriu însoţite de certificat sanitar veterinar de transport animale vii, formular de mişcare şi lanţ alimentar
  • sacrificarea animalelor se va face numai la cererea directă a consumatorilor şi numai după efectuarea examenului ante şi post mortem. Carcasele rezultate în urma sacrificării sunt vândute imediat către consumatori, fără a fi tranşate.

Punctul de sacrificare din Piaţa Agroalimentară Ialomiţa va funcţiona în perioada 14 – 20 aprilie 2014 între orele 8.00 – 18.00.