comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Promenada Inimilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/09/2018 | Evenimente

Clubul Rotary Slobozia, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Ialomița, împreună cu Societatea Romană de Cardiologie și Forumul Naţional de Prevenție, continuă programul “Promenada Inimilor 2018” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

 Direcția de Sănătate Publică Ialomița s-a alăturat și anul acesta inițiativei Clubului Rotary Slobozia de a continua și în 2018 programul „Promenada Inimilor”, proiect ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, pentru celebrarea  Zilei Mondiale a Inimii.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru coordonator naţional de prevenţie cardiovasculară.

Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Traseul propus de noi în Slobozia are o lungime de 3 km, cu pornire din Piața Revoluției, lângă Centrul Cultural Ionel Perlea. Invităm locuitorii orașului să parcurgă alături de noi acest traseu, în 29 septembrie 2018, începând cu ora 10, organizat sub forma unei plimbări în grup, la capătul căreia îi așteaptă oportunitatea de a câștiga unul din premiile puse în joc.

„Este important să conștientizăm că mișcarea aduce beneficii sănătății noastre. Putem renunța pentru câteva ore la dispozitivele electronice și la activitățile cotidiene pentru a ne bucura de o scurtă plimbare în natură. Adresez astfel o invitație persoanelor de toate vârstele să participe cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii la “Promenada Inimilor”, ce se află anul acesta la a VI-a ediție. La capătul traseului, Rotary Club Slobozia a pregătit pentru dumneavoastră surprize și premii” – Oana Tomoiagă – Preşedintele Clubului Rotary Slobozia.