comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: ”Prietenii Pompierilor” – micii pompieri s-au aliniat la start 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/05/2018 | Evenimente

Elevi de ciclu gimnazial din patru localități au participat astăzi la faza județeană a concursului cu elevii ”Prietenii pompierilor”, organizat la Liceul de Arte “Ionel Perlea” și pe pista stadionului municipal din Slobozia.

În cadrul competiției, elevii au avut de parcurs o probă teoretică şi două probe practice – „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole” – în cadrul cărora au simulat toate etapele de stingere a unui incendiu.

Concursul „Prietenii Pompierilor” are caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi este organizat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Clubul Sportiv Municipal Slobozia. Scopul acestuia este acela de dezvoltare a capacităților de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, precum și pentru promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Anul 2018 le oferă tinerilor participanți la concursul ”Prietenii Pompierilor” ocazia de a se califica până la faza națională.