Slobozia: Premiera filmului Bacalaureat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Luni, 13 iunie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia, va avea loc proiecția premierei cinematografice ,,BACALAUREAT”, cu participarea actorilor: Adrian TITIENI şi Lia BUGNAR, precum şi a regizorului Cristian MUNGIU.

bacalaureat film,,BACALAUREAT”, filmul pentru care Cristian Mungiu a primit Premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes, este considerat „pasionant de la cap la coadă” de către site-ul francez de specialitate Allocine, „are tensiunea unui thriller” conform Huffington Post, este numit „filmul perfect” de către criticul francez Philippe Rouyer și a fost considerat cel mai bun film din festival de către reputați critici internaționali, inclusiv cei care și-au exprimat opiniile despre filmele de la Cannes în revista de cinema Ekko.

Premiul pentru Cea mai bună regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de film de la Cannes, precedentele două fiind trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiul pentru scenariu în 2012, pentru După Dealuri, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes și cele două actrițe din rolurile principale.

BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

Preț bilet: 10 lei