comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Polițiștii locali, instruiți de comisarul șef de poliție Christian Ciocan

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/12/2018 | Lege si Ordine

15 polițiști locali din Slobozia sunt instruiți în această perioadă de către comisar-şef de poliţie Christian Ciocan, fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Române, în prezent ofițer în cadrul structurii de prevenire a criminalității din cadrul IGPR.

Polițiștii locali urmează aceste cursuri strict pe segmentul constatării infracțiunilor în flagrant, pe zona de competență a acestora.

„Se discută pe foarte multe paliere, de la noțiuni generale de Drept și Drept Penal – infracțiunea, trăsături, condiții etc. – și până la documentele care se întocmesc cu ocazia constatării infracțiunilor în flagrant. Este un obiectiv al poliției locale și apreciez implicarea domniilor lor pentru a ține pasul cu vremurile, mă refer în sens proactiv la faptul că accesează noutățile și că vor să-și dezvolte capabilitățile funcționale în exercitarea atribuțiilor la serviciu”, ne-a declarat Christian Ciocan, prezent la Slobozia în calitate de formator pe acest segment, al constatării infracțiunilor în flagrant.

Cursurile vor fi susținute timp de cinci zile, perioadă în care polițiștii locali vor dobândi noi competențe pe care le vor pune în practică atunci când va fi cazul unor constatări în flagrant a unor infracțiuni.

„Am venit cu mare drag la Slobozia pentru a împărtăși din experiența mea și altora.  Competența principală pe care o vor dobândi va fi aceea că vor înțelege necesitatea de a-și pune în slujba socialului  propriile aptitudini personale, care într-un fel se manifestă doar ca om și altfel trebuie să se manifeste când acel om este învestit cu exercițiul autorității publice, bineînțeles, în mod obiectiv. Totul în sprijinul binelui general. Practic, asta le-am transmis de la bun început, că vor avea capacitatea să analizeze cu discernământ și să acționeze strict în parametri legii. La finalul acestui curs, polițiștii vor fi testați și primi certificate de absolvire a acestui curs”, a adăugat Christian Ciocan.