comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: „Podul peste râul Ialomița nu reprezintă un pericol pentru participanții la trafic”, susține DRDP Constanța

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/11/2019 | Locale Ialomita

După multe încercări de a găsi un constructor pentru reparația podului peste râul Ialomița, în zona Slobozia, pe DN 21, după ce anul trecut părea că se găsise o soluție, dar din păcate nu a fost, iată că reprezentanții DRDP Constanța ne dau vești oarecum bune.

Se pare că în urma unei licitații desfășurate recent există un ofertant pentru reparația podului peste râul Ialomița. Proiectul are o valoare estimată de 3,6 milioane de lei (cu TVA), mai mult față de proiectul inițial.

Lucrarea de reparații la pod a mai făcut obiectul unui contract încheiat în februarie 2018, în valoare de 2,8 milioane lei, fără TVA, ce fusese încheiat cu SC Construcții Feroviare Drumuri și Poduri SRL Buzău.

În derularea contractului, autoritatea contractantă, respectiv CNAIR, prin DRDP Constanța, din culpa executantului, a dispus rezilierea contractului, acesta fiind reziliat de drept începând cu 17 noiembrie 2018. Executantul a formulat acțiune în instanță, în vederea rezilierii contractului din culpa autorității contractante, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Constanța.

Conferinta
Conferinta

„A fost o expertiză inițială, un proiect tehnic în baza căruia s-a făcut achiziția, s-a încheiat contractul, iar timp de mai bine de șase luni constructorul nu a făcut altceva decât să intervină, să decoperteze structura actuală și asta a dus la agravarea stării tehnice pe acel tip de element. Tocmai pentru că am ajuns în acea situație, noi am convocat expertul inițial, acea expertiză a avut un termen de trei luni de zile și atunci dumnealui a spus că din cauza intervențiilor pe care le-a făcut constructorul, sumare de altfel, este necesară realizarea unei alte expertize. S-a făcut acea expertiză. Într-adevăr, starea de degradare a podului s-a deteriorat, dar nu pune în pericol structura de rezistență și siguranța participanților la trafic (…)”, preciza Gabriela Tudor -DRDP Constanța, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 25 octombrie, la Slobozia.

După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, durata de execuție este prevăzută la 12 luni. Așadar, până vom vedea că se lucrează, va mai dura.

Reprezentanții DRDP Constanța susțin așadar că, la ora actuală, podul nu reprezintă un pericol pentru participanții la trafic, însă, dacă expertul va decide că este cazul, se va devia traficul rutier pe rute ocolitoare.

Deocamdată, autoritățile nu iau în calcul, până la începerea lucrărilor propriu-zise, devierea traficului greu, în condițiile în care drumul Mărculești – Bucu este recent reabilitat și… nu convine nimănui să fie deteriorat rapid din cauza traficului greu.

Însă, în caz de forță majoră, autoritățile județene vor accepta devierea, pentru o perioadă scurtă de timp, restul lucrărilor urmând să se facă sub trafic, cu tot disconfortul care rezidă din asta.
La conferința de presă au mai fost prezenți deputatul Ștefan Mușoiu, senatorii Robert Cazanciuc și Marian Pavel, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru și Cătălin Grigore, viceprimarii municipiului Slobozia, Gabriel Mușat și Rudolf Gradea, dar și alții.