comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Peste 1,5 tone de carne şi produse din carne comercializate la negru

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/12/2014 | Lege si Ordine

Ieri, poliţiştii ialomiţeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare  de 25.000 de lei, în cadrul activităţilor desfăşurate, la nivel naţional, pentru prevenirea evaziunii fiscale. / Pe parcursul derulării activităţilor a  fost întocmit un dosar penal.

La data de 11 decembrie, poliţiştii ialomiţeni, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. au efectuat controale la agenţi economici de pe raza judeţului Ialomiţa, care comercializează carne, produse din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

La activităţi au participat poliţişti şi specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa.

Acţiunea a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea comerţului cu mărfuri alimentare, respectiv carne, produse din carne şi alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel, poliţiştii au verificat cinci agenţi economici care au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare.

În urma controalelor, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia este cercetată o persoană. Prejudiciul produs bugetului de stat, prin infracţiunea de evaziune fiscală,  este estimat la 7.000 lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 25.000 lei.

Exemplificăm :

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Slobozia, poliţiştii au stabilit lipsa din gestiune a 1.700 de kg. de carne şi produse din carne.

Din cercetări a reieşit că produsele ar fi fost comercializate, fără ca veniturile obţinute să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.