comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Persoanele fără adăpost de la „Baia Comunală” trebuie evacuate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2013 | Locale Ialomita

Municipalitatea din Slobozia are în plan realizarea unui centru pentru persoanele fără adăpost în cartierul Bora. În acest sens, a făcut un schimb de imobile cu societatea Petracom, municipiul preluând în proprietate o clădire în suprafață de 204 m.p. și un teren intravilan de 400 m.p. pe str. General Magheru, iar societatea Petracom a primit la schimb o altă clădire.

Slobozia persoane fara adapost

În cadrul ședinței Consiliului local susținută joi, 30 mai, consilierii au luat în discuție darea în administrare a imobilului către Serviciul Public de Asistență Socială, în scopul amenajării acestui adăpost fiind prevăzută în lista de investiții suma de 100.000 lei.

Demersul autorităților locale a stârnit interesul consilierului Mădălin Teculescu, acesta depunând la comisie un amendament în vederea reformulării proiectului, susţinând că pentru astfel de edificii trebuie luate în calcul fonduri europene şi nu fondurile cetăţenilor. Chiar dacă la ora actuală nu există bani europeni special pentru astfel de proiecte, consilierul a insistat pe această idee.

Viceprimarul Cezar Zamfir a precizat că „pentru un om fără adăpost contează şi o zi”, darămite doi ani sau cine mai știe cât până va apărea posibilitatea accesării de fonduri europene în acest sens, susținând că nu are „tăria” să le spună oamenilor că vor trebui să stea pe stradă câțiva ani.

Primarul municipiului, Alexandru Stoica, a subliniat că persoanele fără adăpost de la Baia Comunală trebuie evacuate, pentru că se doreşte realizarea unei săli de gimnastică pentru copiii de la grădiniţă.

„Trebuie să plece de acolo. Nu o să-i las pe ăia acolo, iar copiii să treacă pe lângă ei. A doua problemă. Cu aceşti 100.000 de lei cred că facem acoperişul, pentru că plouă prin el. Clădirea este în stare bună, dar plouă în ea. În plus, trebuie să degrevăm oraşul. Nu îi mai ţinem pe ăştia în mijlocul oraşului. O să-i ducem într-un loc mai retras, le facem o curticică, le creăm nişte condiţii… Dacă dumneavoastră aflaţi că sunt fonduri europene, le facem apoi şi bloc turn, nu mă deranjează”, spunea primarul.

Deși nu există garanția că odată ce le amenajează acest spațiu la Bora oamenii fără adăpost se vor și duce acolo și vor „degreva orașul”, autoritățile locale susțin necesitatea acestui proiect, în condițiile în care în zona Baia Comunală au loc loc tot felul de incidente.

Pentru că au existat discuţii prelungite pe acest subiect, viceprimarul Valentin Băcanu a intervenit spunând că aceia care reclamă acum faptul că se cheltuie această sumă de 100.000 de lei „nu ştiu ce vorbesc, în condiţiile în care bugetul a fost votat, iar în buget a fost trecut acest obiectiv”.

Cu 15 voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă, proiectul a fost adoptat.