comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Mii de oameni s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2014 | Locale Ialomita

Mii de oameni, din toate localitățile județului, au participat, în perioada 22 – 28 aprilie, la manifestările desfășurate de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor cu ocazia sărbătoririi hramului „Izvorul Tămăduirii” al Mănăstirii din Slobozia.

Cu această ocazie, marți, 22 aprilie, a fost adusă Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Râşca, din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, la Catedrala Episcopală.

După slujba de Te Deum, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, soborul de preoţi şi credincioşii au plecat într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, unde sfânta icoană a fost depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

Totodată, vineri, 25 aprilie, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu. La slujbă au participat toţi membrii clerici ai Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi protopopi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preoţii din municipiul Slobozia.

Din ziua hramului și până duminică au fost săvârşite slujbe în cinstea Maicii Domnului, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului rămânând spre închinare până luni, 28 aprilie, când a fost pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Râşca, din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.