comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Marian Neacșu a votat cu gânduri bune, primarul Adrian Mocioniu a votat cu speranță

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Marian Neacșu a votat la una dintre secțiile Liceului de Artă „Ionel Perlea”, alături de primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, și de administratorul public, Gheorghe Puia.

Marian Neacșu a votat un om demn și sincer

„Am votat cu gânduri bune, cu gânduri bune pentru țară, pentru Ialomița și mai ales cu gânduri bune pentru Slobozia. Cred că până acum am reușit să facem foarte multe lucruri bune pentru municipiu, pentru Ialomița. Cred că am vrut să facem multe lucruri bune și pentru România și sper că se vor vedea astea, în timp, și mai sper să avem continuitate să facem ceea ce trebuie. Am votat astăzi un om pe care l-am socotit cel mai apropiat de tipologia specifică a electoratului român, de ceea ce oamenii doresc și au nevoie. Am votat un om demn și sincer, care este foarte apropiat de fiecare dintre noi. Sper ca la finalul acestui proces electoral, candidatul pe care eu l-am votat să fie unul dintre cei doi care vor accede în turul II și, de ce nu, peste două săptămâni să poată deveni președintele României”, a declarat Marian Neacșu.

De asemenea, Marian Neacșu consideră că românii votează nu doar rațional, ci și emoțional, dovadă fiind și prezența la vot, iar diaspora va fi cea care va face diferența.

Neacșu s-a declarat, însă, oarecum nemulțumit de faptul că românilor din străinătate li s-au acordat trei zile pentru a-și exprima opțiunea politică, în timp ce românii din țară beneficiază doar de o singură zi, fiind de părere că votul prin corespondență ar fi soluția optimă astfel încât să nu mai existe aceste diferențe.

„Opinez că nu este foarte corect ca cei din diaspora să aibă trei zile pentru a vota. Nu este corect, nu este principial și nici constituțional ca să existe diferențe între cetățenii României în ceea ce privește exercitarea dreptului de vot. Sper să nu se supere diaspora. Dar nu este normal ca cetățeni români din exterior să voteze trei zile și cetățenii români din interior să voteze o zi. Trebuia să avem o abordare unitară pentru toată lumea, dar probabil că acest lucru se va realiza când toți vom decide că este cazul să promovăm și votul prin corespondență. Cred mai degrabă că și în diaspora ar trebui să fie o singură zi alocată pentru vot, dar cu un număr suficient de secții. Se pare că tuturor competitorilor electorali, inclusiv președintelui în funcție, i-a fost teamă de această dată de votul prin corespondență”, a conchis Marian Neacșu.

Adrian Mocioniu a votat cu speranța că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal

De asemenea, primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a declarat că a votat  cu speranța că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal în țara noastră, că acela care care va ajunge președintele României va face exact ceea ce trebuie să facă, fără să-și depășească atribuțiile, să fie un mediator între părți și să fie echidistant.

Adrian Mocioniu crede că acel candidat cu care a votat va avea susținere și în rândul locuitorilor din municipiu, pentru că, în opinia sa, oamenii apreciază noua direcție pe care merge, împreună cu o nouă echipă, și efortul de a face lucruri bune pentru Slobozia.

La finalul declarațiilor, Marian Neacșu s-a arătat optimist în ceea ce-l privește pe candidatul pe care îl susține, apreciind că ar putea exista surprize în turul II, când totul „se resetează”.

„În ultimele trei runde de alegeri prezidențiale, candidatul care a părut să intre ca „outsider”, cotat cu șansa a doua, a și câștigat. Poate se întâmplă și de data aceasta”, a încheiat Marian Neacșu.