comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Loturile din parcul industrial vor fi scoase la licitație

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/08/2014 | Locale Ialomita

1 septembrie este data la care vor fi scoase la licitație în vederea concesionării primele loturi din viitorul parc industrial situat în Slobozia.

Alexandru Stoica & Gabi Musat

Parcul industrial IMM Slobozia are o suprafață totală de 15 hectare, în apropierea DN21 Călărași-Slobozia-Brăila (între Slobozia și Slobozia Nouă). Terenul este împărțit în 20 de loturi, care sunt grupate pe trei coloane, suprafața efectivă a loturilor totalizând 10,55 hectare.

Beneficiarii direcți ai parcului sunt Întreprinderile Mici și Mijlocii, care vor fi găzduite aici din momentul în care acesta va deveni funcțional. Toate utilitățile, respectiv apă, canalizare menajeră și pluvială, alimentare cu energie electrică, cu gaze naturale, drumuri și parcări au fost realizate printr-un proiect din fonduri Regio, în valoare totală de 17.520.000 lei.

Potrivit primarului municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, există câteva cereri de ofertă, discuții, și speră ca facilitățile oferite să atragă investitori pentru toate loturile.

„Astăzi (n.r.  5 august) am avut o delegație din China care vrea să construiască aici o fabrică de medicamente naturiste. Am fost cu ei la parc, le-am prezentat facilitățile, au fotografiat. Urmează ca ei să-și trimită specialiștii aici pentru a avea toate datele necesare înainte de a se hotărî. Cred că vom avea confirmarea și din partea lor, alături de societatea Artesans del Sucre cu care am avut tot azi discuții pe această temă. Am un feeling așa că vor exista doritori pentru toate loturile. Pe 10 august se va publica și caietul de sarcini. Sunt discuții, însă, vizavi de costuri, mai precis prețul concesiunii, cel de administrare. Unora li se par mari, altora acceptabile. Eu cred că sunt mai mult decât rezonabile. Dacă vom avea o reglementare legală ca să scădem prețurile, măcar la concesiune, nu la administrare, unde este mai complicat și unde am pus un preț minim pentru că în momentul în care parcul va fi complet ocupat este posibil ca suma de administrare să mai scadă, fiind mai mulți care vor plăti această taxă”, a precizat primarul.

loturi parc industrial sloboziaTotuși, viitorii investitori  vor avea multe facilități. Una dintre ele, de exemplu, este aceea că timp de cinci ani vor fi scutiți de plata concesiunii (stabilită la 2,16 lei m.p. pe an), după care pot cumpăra terenul și pot beneficia de scutirea de la plata impozitului pe teren.

„Eu înțeleg faptul că orice investiție trebuie gândită la eurocent. Însă, eu spun că facilitățile pe care le vor avea firmele ce vor investi aici sunt mai mult decât avantajoase. După cinci ani, vor începe să producă, vor putea să plătească. În principiu, noi suntem gata, ne-am achitat de obligațiile pe care le are consiliul local și primăria, plățile s-au făcut, constructorul și-a luat banii, nu ne rămâne decât să așteptăm investitorii. Avantajale sunt destule, deci așteptăm investitorii. 1 septembrie va fi piatra de încercare. Sper să fie de bun augur. Tot în septembrie va fi și inaugurarea oficială a parcului”, a adăugat primarul.

Un obiectiv al acestui proiect este și crearea de locuri de muncă în municipiul Slobozia. Se estimează, astfel, crearea a  775 locuri de muncă noi pe parcursul a patru ani, investitorii fiind obligați să angajeze forță de muncă din zonă odată cu investiția pe care o vor realiza aici.

platforma industrialaƒ pentru IMM-uri Slobozia 08Citește și: Cu ministrul de față, s-a dat startul lucrărilor la platforma industrială pentru IMM-uri din Slobozia