comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Liviu Balica, arestat preventiv pentru evaziune fiscală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/02/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 26 februarie 2015

Joi, 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au efectuat şase percheziţii pe raza municipiului Slobozia, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele a două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor unităţi de calcul, înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, poliţiştii au indisponibilizat produse fitosanitare în valoare de aproximativ 20.000 de lei şi un autoturism.

În urma activităţilor desfăşurate, o persoană bănuită de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală a fost reţinută de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012 – 2013, persoana bănuită, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli fictive şi a constituit dar nu a virat în termenul legal impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 640.000 de lei. „În perioada ianuarie-mai 2013, Balica Liviu, în calitate de administrator al SC B. C. SRL, a constituit dar nu a virat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia de asigurări sociale asiguraţi şi contribuţia asigurări sociale de sănătate asiguraţi cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 22.914 lei, iar în calitate de administrator al SC B. C. SRL, în luna mai 2012, a înregistrat 4 facturi fiscale fictive în valoare totală de 3.213.103 lei (din care TVA 621.891 lei) emise de SC A. SRL, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 621.891 lei” se arată în probatoriul întocmit de procurori.

La data de 20 februarie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpatului Balica Liviu, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.