comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Jandarmeria protejează dreptul la libera exprimare şi la libertatea de întrunire

În contextul desfăşurării pe raza municipiului Slobozia a unor adunări publice și pentru clarificarea unor aspecte referitoare la activitatea instituţiei, Jandarmeria Ialomița face următoarele precizări:

  • Constituţia României şi legislaţia în vigoare stabilesc dreptul cetăţenilor de a organiza mitinguri, demonstraţii şi alte manifestaţii, în mod liber şi paşnic, iar Jandarmeria ca instituţie de aplicare a legii, are obligaţia de a asigura respectarea acestui drept.

  • Misiunea Jandarmeriei este de a proteja dreptul cetăţenilor la libera exprimare, dar şi dreptul la libertatea de întrunire. Pe această cale, facem un apel către toţi cei care au ales să se exprime în spaţiul public, să o facă în mod paşnic, cu respectarea legii.

  • Jandarmeria nu face estimări oficiale în ceea ce priveşte numărul de participanţi la adunările publice, nu are atribuţii legale şi nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecţie în ceea ce priveşte dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine şi siguranţă publică.

  • Jandarmii vor asigura măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat.

Jandarmeria Ialomița reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legii 60 din 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea, recomandăm tuturor celor care vor participa la astfel de manifestaţii să ia măsuri imediate în situaţia identificării de persoane care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea sau provoacă la acte de violenţă, semnalând aceste situaţii jandarmilor.

Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.                            

Mai multe articole de la obiectiv.net: