comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Începe asfaltarea străzilor din cartierul de Tineri!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/12/2017 | Locale Ialomita

Contract de finanțare, semnat pe PNDL: În anul 2018, începe asfaltarea străzilor din cartierul de Tineri din Slobozia

Primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru proiectul „Rețele utilități aferente cartierului rezidențial zona Gării Noi Municipiul Slobozia, în vederea realizării obiectivului- sistematizare pe verticală/ drumuri”.

Valoarea investiției se ridică la 9.505.351 lei, din care 6.796.491 lei sunt asigurați din bugetul Ministerului, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, subprogramul „Regenerare Urbană a Municipiilor și Orașelor”, domeniul „Construirea / Modernizarea/ Reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților”.

Execuția lucrărilor de asfaltare va începe, cel mai probabil, în luna iunie a anului 2018, după finalizarea procedurilor de achiziție publică.

O altă investiție importantă va fi realizată cu fonduri europene! Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Slobozia, din cadrul GAL Slobozia 2017, a fost aprobată la finanțare!

Din cele 49 de SDL-uri depuse la nivel național, strategia reședinței de județ se află printre cele 31 selectate în vederea finanțării.

După ce a trecut de cele două etape de evaluare, de eligibilitate și administrativă, Municipiul Slobozia a obținut un punctaj în funcție de care va fi stabilită alocarea financiară, în limita a 7 milioane de euro.

Bugetul total alocat finanțării celor 31 de SDL-uri este de peste 189 milioane de euro!