comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Încep lucrările la Piața Revoluției. De mâine, zona va deveni șantier.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/08/2014 | Locale Ialomita

Marți, 5 august, administrația locală din Slobozia a predat amplasamentul către constructor, în vederea începerii lucrărilor de modernizare a Pieții Revoluției din Slobozia. Astfel, potrivit reprezentanților municipalității, începând de miercuri se va da startul lucrărilor.

predare amplasament constructor piata revolutiei slobozia (2)

“Se vor produce ceva perturbații în zonă, în ceea ce privește circulația pietonală, în special în partea dinspre Primărie-Casa Sindicatelor. Trebuie spus că organizarea de șantier va fi în zona Pepinieră (în apropierea clădirii în construcție Cora), s-au stabilit traseele de afluire și defluire către Piața Revoluției, locurile unde se va descărca pământul, pentru că va fi o cantitate importantă de pământ care se va scoate din zonă, dar și multe altele. Urmează închiderea zonei cu panouri de protecție, iar circulația va fi închisă alternativ, pe anumite porțiuni, în funcție de lucrări”, a declarat primarul municipiului, Alexandru Stoica.

Valoarea lucrărilor este de  37 de milioane de lei, iar firma câştigătoare a fost desemnată – ACM4 Bucureşti.

Valoarea totală a proiectului este de peste 51,6 milioane lei, fondurile din care se realizeză investiţia fiind în proporţie de 98 la sută fonduri europene şi 2 la sută contribuţia Consiliului Local Slobozia.

Conform contractului, lucrările trebuie terminate la 31 decembrie 2015 şi constau în realizarea unei parcări subterane cu 98 de locuri, cu acces printr-un tunel. De asemenea, se va reabilita zona Pieţei Revoluţiei cuprinsă între bulevadrul Chimiei, bulevardul Matei Basarab, BancPost, Centrul Cultural „Ionel Perlea” şi clădirea CEC.

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se vor crea spaţii pentru desfăşurarea evenimentelor publice şi culturale, pentru relaxare, 9 fântâni arteziene, o agoră, mai multe statui, zone de promenadă, precum şi o parcare subterană, cu o capacitate de aproximativ o sută de locuri pentru uzul instituţiilor publice localizate în zonă şi nu numai.
De asemenea, pentru dirijarea fluxurilor de pietoni existente şi pentru creşterea calităţii imaginii şi vieţii urbane se vor crea reţele de trasee pietonale.

plan piata revolutieiAcest proiect se va realiza în două etape, respectiv reabilitarea generală a zonei de sud – a fântânii monumentului revoluţiei (care va avea 4 sisteme de jeturi de apă în formă de piramidă și jeturi simple, cu boltă în stânga și dreapta insulei, dar și lumini), realizarea unei agore cu două fântâni aferente, a altor şapte fântâni pătrate şi şapte statui. În etapa a doua va fi reabilitată zona de nord şi va fi realizată o parcare subterană și două fântâni aferente.

Parcarea subterană va avea 98 de locuri, două accese pietonale, grupuri sanitare publice adaptate şi persoanelor cu handicap locomotor, două ascensoare, spaţii tehnice, spaţiu anexă şi un acces carosabil. Parcajul subteran va avea un regim de înălţime de 2,10 m, suprafaţa construită fiind de 33.432,28 m.p.. Se va crea de asemenea un scuar de promenadă cu o agoră (piaţă), strada C.D. Gherea va rămâne doar pentru acces pietonal, iar în partea spre centrul cultural se vor face şase fântâni şi patru statui. De asemenea, strada Episcopiei se va închide iar în zonă se vor crea două fântâni şi o parcare subterană cu intrare prin bulevardul Chimiei prin spatele Consiliului Judeţean.

predare amplasament constructor piata revolutiei slobozia

Acest proiect a tot fost amânat, contestat, prelungit, astfel că mulți erau sceptici cu privire la începerea lucrărilor. Inclusiv administrația locală.

“Sincer, a fost cea mai grea perioadă din primăvară și până acum. Pentru că se apropia termenul limită. Dar ne-am încadrat. Vă dați seama, sunt aproape 400 de miliarde de lei vechi, o sumă enormă, bani pe care nu-i găsești așa… Vor exista în următoarea perioadă și contestatari, vor exista și ecologiști nemulțumiți, dar la 400 de miliarde putem muta pomii și planta în altă parte și să recuperăm tot ce înseamnă spațiu verde”, a adăugat primarul municipiului.

Mai spunem doar că pe 15 iulie 2014 a fost semnat contractul de executare a lucrărilor cu constructorul (ACM4 din București) care, potrivit primarului, a avut cel mai bun preț și a răspuns tuturor pretențiilor solicitate în proiect. .