comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: În plan, locuințe ANL pentru medici

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/10/2016 | Locale Ialomita

Săptămâna trecută, Consiliul local al municipiului Slobozia a fost convocat în ședință extraordinară pentru a discuta despre redistribuirea unor fonduri la câteva unități de învățământ care rămăseseră fără bani pentru plata salariilor cadrelor didactice, în luna septembrie. Numai că, la începutul ședinței, a fost anunțată suplimentarea ordinii de zi și cu un studiu de prefezabilitate legat de construcția unor locuințe ANL, în regim de închiriere, pentru medici, pe strada Viilor.

În legătură cu acest proiect de hotărâre, nici înainte și nici după ședință, nu au fost postate informații pe pagina de internet a primăriei. Nu ne mai miră nimic, oricum. În condițiile în care presa, oficial, nu este invitată la ședințele Consiliului local Slobozia, așa cum se întâmplă la Consiliul Județean, de exemplu, nu primește materiale de ședință, nu prea are cum să informeze mai departe. Dar cum ședințele sunt publice, aflăm cumva și suntem prezenți acolo de fiecare dată.

Dacă era vorba despre imaginea lor, asta neînsemnând transparență decizională, despre participarea la diverse evenimente, tot internetul abunda de anunțuri, de poze, de înregistrări, administrația locală înfoindu-se pe facebook cu likes & shares la articolele presei exclusiv anunțate, agreate și plătite din bani publici.

Aproape că nici nu îți dai seama dacă această promovare aproape exclusivă a unor site-uri (deși de multe ori aceleași informații sunt prezente și în alte publicații, postate poate chiar mai rapid sau cu elemente noi), reprezintă afinitatea normală a acestor persoane sau este de fapt încercarea de a justifica sumele plătite pentru niște „televiziuni” – adică site-uri cu filmulețe youtube – pentru că nu au nicio legătură cu tehnologia live streaming,  care fără acest impuls din partea staff-ului primăriei, ar avea o audiență aproape de zero, sau, ca să nu fim răi, nici măcar 10% din potențialul celor mai reprezentative site-uri din județ.

Revenind, poate cei care se ocupă cu actualizarea informațiilor pe site-ul primăriei nu vor mai uita pentru ce sunt plătiți, iar persoana responsabilă de relațiile cu mass media va trimite și informații despre ședințele de consiliu. Măcar atât. În orice format ar fi.

Așadar, urgența privind proiectul cu locuințele ANL pentru medici a fost justificată prin faptul că studiul trebuia să ajungă până pe data de 20 octombrie la ANL…, așa cum s-a întâmplat și cu împrumutul pentru „groapă”, în ședința de îndată.

Pe parcursul discuțiilor, un consilier a reclamat faptul că medicii ar fi meritat să aibă locuințe mai în centru și nu la periferie, însă primarul Adrian Mocioniu a explicat că zona aceea este mai aproape de spital, că o să fie o zonă frumoasă, chiar deosebită, după ce se vor finaliza lucrările.

„Obiectivul nostru este chiar să nu mai existe zone frumoase și mai puțin frumoase. (…) Dumneavoastră de ce nu le-ați dat terenuri tinerilor la Sere și i-ați dus în terenul acela… Eu consider că este o zonă foarte bună acolo unde vom face ANL-urile pentru medici”, spunea Adrian Mocioniu.

Cu 14 voturi pentru și două abțineri, proiectul a fost adoptat.