Slobozia: Gala filmului de autor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

gala filmelor Cele mai premiate producții internaționale de film rulează la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia (fostul cinema Galax)

Sâmbătă 21 septembrie la ora 16.00 este programat filmul VÂNĂTOAREA în regia lui THOMAS VINTERBERG având în palmares peste 10 premii și 7 nominalizări: BAFTA, Cannes Film Festival, British Independent Film Award, European Film Awards, Ghent International Film Festival, London Critics Circle Film Awards, Palm Springs IFF, Vancouver IFF  și altele.

VÂNĂTOAREA se petrece într-un orăşel de provincie. Lucas, de 40 de ani, încearcă să-şi pună viaţa în ordine după un divorţ dureros: are o prietenă nouă, un job nou şi ţine legătura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună care se răspândeşte ca un virus, semănând groază şi neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas luptă de unul singur pentru viaţa şi demnitatea lui.

Duminică 22 septembrie la ora 16.00 este programat filmul MOTOARE SFINTE în regia lui Leos Carax. Cu 20 premii și 28 nominalizări: Cannes Film Festival, Premiul Gopo pentru cel mai bun film străin, London Circle Critics Film Award, Cesar Awards, Chicago International Film Festival, Los Angeles Film Critics Associations Awards, New York Film Critics Awards etc.

Din zori până la căderea nopţii, câteva ore din viaţa domnului Oscar, un personaj ciudat, care călătoreşte de la o viaţă spre altă viaţă. Este pe rând bancher, criminal, cerşetor, creatură monstruoasă, tată… Domnul Oscar pare să interpreteze roluri, roluri în care plonjează cu toată fiinţa sa. Dar unde sunt aparatele de filmat? Este singur, însoţit doar de Celine, o stilată doamnă blondă, şoferiţa limuzinei sale luxoase, care îi poarta prin Paris şi prin împrejurimi. Un ucigaş conştiincios, care trece de la o ţintă la alta. În căutarea frumuseţii gestului. A motorului acţiunii. A femeilor şi fantomelor din vieţile sale anterioare. Dar unde este casa şi familia lui, când se odihneşte?

Sâmbătă 28 septembrie la ora 16.00 rulează ÎN CEAȚĂ filmul regizat de Serghei Loznitsa cu Premiul Criticii FIPRESCI la Cannes 2012, Golden Apricot la  Festival Internațional de Film de la  Yerevan, Marele Premiu la Festivalul Internațional de la Minsk, Marele Premiu la Festivalul Internațional de la Odessa.

1942. URSS. Granița de vest aflată sub ocupație germană. Un bărbat rus acuzat pe nedrept de colaboraționism cu armata germană. Cum să faci o alegere morală în circumstanțe în care morala nu mai există? În timpul celui de-al doilea Război Mondial, nimeni nu este inocent?

Duminică 29 septembrie la ora 16.00 PIELEA ÎN CARE TRĂIESC în regia lui Pedro Almodovar cu 21 de premii și 38 de nominalizări BAFTA awards, Golden Globes, Cannes Film Festival, Goya Awards, Hollywood Film Festival, London Circle Critics Film Award, New York Film Cristics Circle Awards, London Circle Critics Film Award, British Independent Film Awards etc.

De când soţia i-a murit în incendiul care a urmat unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, el reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu și de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia (Marisa Paredes), femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman…

Duminică 29 septembrie la ora 20.00 filmul HABEMUS PAPAM o savuroasă comedie în regia lui Nanni Moretti cu 9 premii și 12 nominalizări.

După moartea Papei, Conclavul se reuneşte pentru a alege succesorul. Mai multe runde de vot sunt necesare înainte de a se ridica fumul alb. În cele din urmă, un cardinal este ales! Credincioşii adunaţi în Place Saint-Pierre aşteaptă însă în zadar apariţia în balcon a noului pontif. Noul Papă, proaspăt-ales, pare să nu poată duce greutatea noii responsabilităţi. Anxietate? Depresie? Frica de a nu se ridica la înălţimea sarcinilor care îl aşteaptă? Întreaga lume este afectată de incertitudine, în timp ce la Vatican se caută soluţii pentru a depăşi criza… Consilierii papali nu îl pot convinge că el este omul potrivit si în cele din urmă apelează la un psihanalist celebru, dar ateu.

Evenimentul GALA FILMULUI DE AUTOR este organizat de Asociația Culturală CINEMASCOP cu sprijinul CNC, în parteneriat cu EUROPA FM și în colaborare cu VOODOO FILM, INDEPENDENȚA FILM, ASOCIAȚIA CULTURALĂ MACONDO.

CINEMASCOP își propune să facă proiecții la nivel national cu filme de bună calitate, premiate în prestigioase festivaluri internationale.

Proiectele inițiate de CINEMASCOP se adresează cu precădere publicului din orașele care nu mai au cinematografe, dorindu-și să lărgească numărul iubitorilor de film de calitate din România.

Caravanele cinematografice au pornit în urmă cu cinci ani cu „4 luni, 3 saptamini si doua zile”. Au urmat ZILELE FILMULUI ROMÂNESC  în care au fost incluse producțiile de film românesc cu premii internaționale. Alternativ cu cele trei ediții ale ZFR, a avut loc și lansarea la nivel național a filmului „Dupa dealuri”.

Cele trei caravane cinematografice organizate de VOODOO FILMS sunt urmate în această toamnă de GALA A FILMULUI DE AUTOR care unește zece dintre cele mai premiate filme internationale.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE GALA FILMULUI DE AUTOR ACCESÂND SITE-UL

www.cinemascop.eu

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️