comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Fonduri alocate pentru amenajarea unui poligon militar al poliției locale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/07/2017 | Lege si Ordine

Consilierii locali ai municipiului Slobozia au alocat săptămâna trecută suma de 300.000 lei pentru amenajarea poligonului militar situat la limita intravilanului municipiului Slobozia, pe DN 2A, urmând ca până la finele anului să mai fie alocați încă 300.000 lei.

Poligonul va fi folosit ca un centru de instruire pentru personalul din cadrul poliției locale şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În aprilie 2008, Consiliul local Slobozia solicita ca poligonul militar să fie trecut din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N în domeniul public al municipiului Slobozia şi administrarea Consiliului Local Slobozia, cerere acceptată prin apariţia HG. 999/2 septembrie 2009.

În luna octombrie 2009 a fost încheiat un protocol între UM 02547 şi Consiliul local Slobozia, prin care poligonul militar a fost preluat în domeniul public al municipiului Slobozia. Poligonul nu a mai fost folosit din cauza apropierii sale de zona locuită a municipului, însă după reamenajare va fi folosit ca centru de instruire a personalului din cadrul Poliției locale şi Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă. Însă nu numai ei.

„În perioada 2014 – 2015 am adus în atenția Consiliului local un proiect de reamenajare a poligonului. Poligonul este în administrarea Primăriei Slobozia și transferat Poliției Comunitare la acel moment, pentru crearea unei baze de pregătire pentru Poliția locală și ISU. Pe parcursul acestor ani am solicitat sume pentru reabilitarea clădirilor existente, iar ulterior am încercat să propunem spre aprobare un proiect de realizare a unei baze de pregătire. (…) În județul Ialomița există un singur poligon militar, sau denumit poligon militar, care este de fapt o groapă, nu am cum să îi spun altfel, pentru că nu are nicio amenajare specifică, la Ciulnița, accesul în acea zonă fiind extraordinar de dificil. În perioada intemperiilor nu se poate intra sau ieși având în vedere panta și lipsa amenajării căilor de acces. Cel mai apropiat poligon deschis, amenajat, aparținând Jandarmeriei, este la Fetești, cu taxă de participare, cu greutăți de deplasare 60 de kilometri…. Poligon închis între Constanța și București nu este niciunul. Vreau să vă spun că va fi un obiectiv care va servi tuturor instituțiilor cu specific. Contra cost, firește”, a declarat Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia.

Așadar, proiectul se află în derulare, au fost alocate fondurile necesare pentru prima parte a lucrărilor, iar acum, conform graficului de lucrări, până la sfârșitul anului mai sunt necesari 600.000 lei ca să poată termina. Acum au fost alocați 300.000 lei, iar până la finele anului vor mai fi alocați alți 300.000 lei.