comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Fermierul Gheorghe Alexandru, declarat cetățean de onoare post-mortem

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/12/2020 | Locale Ialomita

Titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Slobozia” – post-mortem a fost acordat săptămâna trecută unuia dintre cei mai de succes antreprenori ialomițeni din domeniul agriculturii, care a încetat recent din viață.

George AlexandruGheorghe Alexandru s-a născut la Urziceni pe data de 13 noiembrie 1951. După absolvirea Liceului Teoretic a urmat cursurile Facultății de Mecanică Agricolă București, din cadrul Institutului Politehnic, urmând apoi Academia „Ștefan Gheorghiu”.

Cariera profesională și-a început-o imediat după terminarea facultății, în 1975, în cadrul IAS Slobozia, iar în 1980 trece la SMA Ialomița, unde activează până în 1992, fiind inginer șef, apoi, din 1984, director al acestei întreprinderi.

Din 1992 a activat în domeniul privat, înființând SOMALEX, una dintre cele mai de succes societăți comerciale agricole din această zonă a țării, dar și o fermă de păsări.

În ultimii ani, Gheorghe Alexandru s-a implicat activ în acțiunile de reprezentare a fermierilor români, făcând parte din forul de conducere al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR).

Din păcate, la vârsta de 69 de ani, a părăsit această lume, din cauza complicațiilor medicale cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Având în vedere tot ceea ce a reprezentat pentru comunitatea slobozeană, pentru modul în care și-a respectat profesia, ca un omagiu târziu, consilierii locali ai municipiului au decis vineri, 11 decembrie, conferirea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Slobozia, post-mortem, domnului Gheorghe Alexandru.