15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Slobozia: Extindere stație de tratare a apei. S-a aprobat studiul de fezabilitate https://wp.me/p49Kdo-a3d
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Slobozia: Extindere stație de tratare a apei. S-a aprobat studiul de fezabilitate

În ședința Consiliului local Slobozia, desfășurată joi, 29 iunie, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Extinderea staţiei de tratare apă a municipiului Slobozia în vederea creşterii gradului de siguranţă a tratării apei în condiţiile variaţiei concentraţiilor de poluanţi din apa brută pentru asigurarea respectării tuturor parametrilor de potabilitate conform reglementărilor în vigoare a apei potabile”.

De ce este nevoie de extinderea stației de tratare când apa din municipiul Slobozia a fost declarată potabilă prin autorizația sanitară emisă de DSP în 15 iunie 2016? Acea autorizație a fost emisă totuși cu niște rezerve, ca să le spunem așa, adică societatea Urban are de respectat un program de conformare, chiar dacă autoritățile susțin că la ora actuală buletinele de analize arată că apa este potabilă. Însă, expunerea de motive a proiectului de hotărâre explică mai bine dacă apa furnizată respectă sau nu indicatorii.

„Ţinând cont de faptul că în municipiul Slobozia apa produsă nu respectă indicatorii ceruţi de Legile 458/2002, 311/2004 şi Directiva CE 98/83, luând în consideraţie asigurarea conceptului de apă biostabilă prin indicatorii concentraţiilor de Trihalometani” (pg/l)>100, Sodiu (mg/l)>200, se impune extinderea staţiei de tratare existente prin introducerea unei trepte de tratare prin filtre cu cărbune activ, având ca scop eliminarea trihalometanilor, precum şi introducerea unei trepte de osmoză inversă, având ca scop eliminarea sodiului. Eliminarea acestor disfuncţionalităţi se poate realiza prin implementarea unui proiect de investiţii care va avea la bază un studiu de fezabilitate. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, SC ALGABI PROIECT SRL Craiova, proiectant în acest domeniu, a elaborat Studiul de fezabilitate. Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei constau în realizarea unor capacităţi (unităţi fizice) după cum urmează: Hală Staţie de tratare – 350 mp; Staţie osmoză inversă – 150 mc/h; Filtre de cărbune activ – 550 mc/h. Valoarea totală estimată a investiţiei, inclusiv TVA, este de 8505,239 mii lei, iar perioada de implementare este de 11 luni”.

Cu 12 voturi pentru și șapte abțineri proiectul a fost adoptat.

Citește și: Atenție! Se oprește apa în totalitate în Slobozia și alte 5 localități!

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!