comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Două construcții din zona Gării CFR vor trebui să dispară

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/08/2016 | Locale Ialomita

CFR riscă să nu obțină autorizația ISU privind securitatea la incendiu pentru Gara din Slobozia din cauza a două construcții aflate în imediata apropiere. Termenul pentru obținerea acestei autorizații este de 31 decembrie 2016.

gara slobozia

Până atunci, municipalitatea trebuie să găsească o soluție pentru ca aceste construcții, respectiv o brutărie și o construcție din autogara Nick Touring, să dispară.

Potrivit reprezentanților primăriei, nu numai Inspectoratul pentru Situații de Urgență ar avea ceva cu acele spații, ci și Inspectoratul de Stat în Construcții care, în luna mai, ar fi efectuat un control, în urma căruia s-a concluzionat faptul că acele două spații nu ar fi în regulă.

Așa că, oricum ar fi, cumva construcțiile trebuie să dispară. Astfel, ori vor fi demolate, prin anularea autorizațiilor și acordarea de despăgubiri, ori se va face expropriere în folosul public, ori se vor oferi alte spații la schimb, ori se vor păstra pe riscul municipalității.

În cadrul ședinței Consiliului local Slobozia, susținută recent, unii consilieri au arătat cu degetul și către reprezentanții CFR care, în opinia lor, ar fi trebuit să aibă încă de la începutul investiției, din 2009, un plan din acest punct de vedere, afirmând că „acum dărâmăm jumătate de oraș pentru că s-a construit o gară?”

În altă ordine de idei, Primăria a pierdut un proces tot legat de zona Piața Gării, un proces care durează de ani buni. Mai precis, în 2007, în ședințele de consiliu, au fost aprobate atât Planul Urbanistic Zonal cât și Planul Urbanistic de Detaliu, zona Piața Gării. Cele două hotărâri au fost atacate în contencios administrativ și, conform sentinței definitive, obligă primăria la modificarea PUZ-ului și PUD-ului, prin includerea în planuri a spațiului aparținând Atlantic Studio, aflat în apropierea Lidl.