comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Dat în consemn de polițiști. A încercat să părăsească țara, deși se afla în izolare la domiciliu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/10/2020 | Lege si Ordine

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus

 În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 96 de obiective/locații și au fost legitimate peste 200 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, 51 dintre acestea aplicate persoanelor care nu au purtat măști de protecție, o sancțiune unui cetățean depistat în spațiul public, deși avea instituită măsura carantinării la domiciliu și 3 în cazul unor persoane fizice care au  participat la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 26 de mijloace de transport public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

Exemple:

La data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Slobozia, în urma verificării persoanelor aflate în izolare pe raza municipiului Slobozia, nu au găsit la adresa declarată un bărbat de 46 de ani, care figurează în listele Direcției de Sănătate Publică Ialomița, în izolare la domiciliu.

În urma contactării telefonice, bărbatul a declarat că se află în drum spre aeroport, urmând să plece în străinătate pentru a nu-și pierde contractul de muncă.

Persoana în cauză a fost dată în consemn, față de acesta fiind luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA