comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Copil abandonat de mamă…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2020 | Locale Ialomita

În noaptea de 26 spre 27 februarie 2020, un locuitor al municipiului Slobozia a sesizat prin dispeceratul Poliției Locale faptul că o persoană de sex feminin pe care a primit-o la domiciliul său împreună cu copilul acesteia, un minor de cca 8-9 ani, a dispărut, abandonând minorul în locuința lui.

„Deoarece nu are posibilitatea îngrijirii acestuia și nici serviciul nu-i permite să îi acorde minimul de atenție, a solicitat sprijinul nostru. Din discuțiile purtate cu apelantul, a rezultat că acesta a cunoscut persoana reclamată în urmă cu trei zile și, pentru că aceasta nu avea domiciliu, i-a oferit sprijinul său, primind-o împreună cu minorul în locuința sa, pentru o perioadă determinată. Copilul nu a reușit să ofere prea multe explicații, necunoscând nici numele său de familie nici vârsta sa corectă și nu pare a fi urmat cursurile școlare firești pentru vârsta lui. Fiind clară imposibilitatea apelantului de a-și asuma orice responsabilități față de acesta, s-au luat măsurile necesare pentru identificarea mamei. Într-un final, apelată pe un număr de telefon notat pe un bilet găsit asupra minorului, aceasta a fost invitată la sediul instituției noastre unde a declarat că dorește să renunțe la copil pentru că nu mai poate avea grijă de el, așa cum de fapt nu poate îngriji nici al doilea copil aflat deja la bunici”, au precizat reprezentanții poliției Locale Slobozia.

Ca urmare, polițiștii locali i-au condus pe cei doi – mamă și copil, la Centrul de Persoane fără Adăpost, unde, pe baza semnăturii mamei, minorul a fost predat DGASPC pentru îngrijire.