comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Cât mai durează lucrările la podul peste râul Ialomița? Precizări CNAIR

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/10/2020 | Locale Ialomita

În urma numeroaselor sesizări primite de către CNAIR, referitoare la blocajul de circulație din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Ialomița la intrarea în Slobozia, în data de 13.10.2020 a avut loc la amplasamentul lucrării o vizită tehnică la care au participat toți factorii implicați (Directorul General Adjunct al CNAIR, Directorul DRDP Constanța, șeful SDN Slobozia, proiectantul lucrării, dirigintele de șantier, poliția rutieră, cât și conducerea firmei care execută lucrările).

S-au identificat aspectele tehnice și procedurale care să conducă la un termen asumat de maxim 30 de zile pentru finalizarea unui fir de circulație (cel restricționat în acest moment), urmând ca ,,atacarea” celuilalt fir să fie făcută imediat după perioada de iarnă.
Construit în anul 1973, podul prezintă anumite caracteristici speciale, care duc la măsuri de reabilitare aparte.
Considerăm că sacrificiile făcute de conducătorii auto, acum, prin timpii de așteptare mari, vor fi compensate de punerea în siguranță cu măsuri moderne a unei structuri speciale de pod cu durată de viața foarte lungă.
Pe perioada iernii vor continua lucrările la infrastructuri, urmând ca din primavara sa se treacă la realizarea celuilat fir al căii.
Asigurăm conducătorii auto de faptul că în maxim 30 de zile vor circula normal, fara restrictii de gabarit. Restricțiile de tonaj vor rămâne în vigoare până la finalizarea lucrărilor.
Mulțumim pentru înțelegere conducătorilor auto și ne cerem scuze pentru neplăcerile create pe perioada execuției lucrărilor!