comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia. Botez întrerupt de forțele de ordine. Organizatorul evenimentului şi administratorul localului public au fost amendați

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/10/2020 | Lege si Ordine

În cursul zilei de ieri, polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 114 de obiective/locații și au fost legitimate peste 400 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de peste 9.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 25 mijloace de transport public în comun.

Forţele de ordine vor acţiona în continuare pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Vă recomandăm să manifestaţi un comportament responsabil, respectaţi distanţarea fizică şi purtaţi masca de protecţie!

De asemenea, vă reamintim de TEL VERDE – 0800800165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

* * *

Pe parcursul derulării acţiunilor, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea în municipiul Slobozia  a unui botez, în incinta unui local public.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât şi administratorul localului public au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare de 1.000 de lei.