comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Beneficiarii ANL și-au primit cheile locuințelor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2015 | Locale Ialomita

Joi, 19 martie, Primăria Municipiului Slobozia a înmânat cheile beneficiarilor de locuinţe construite pentru tineri, prin ANL, în regim de închiriere, la blocul T5, scările A, B şi C, din zona de Nord, Strada Viilor.

Blocul construit are un total de 84 de apartamente, însă au fost date în folosință doar 36 de locuințe, urmând ca lucrările să fie continuate și finalizate și la celelalte.

Aceste locuințe ANL, spre deosebire de cele care au fost date în folosință până acum, au centrală proprie de apartament, sunt spațioase și destul de bine realizate.

Beneficiarii au fost întâmpinați de primar, de cei doi viceprimari, dar și de alți reprezentanți ai Primăriei Slobozia, primarul înmânând cheile apartamentelor. De asemenea, la fiecare ușă, fiecare chiriaș a găsit o floare și un mesaj de bun venit din partea primăriei.

După primirea cheilor, chiriașii au cercetat fiecare colțișor al locuințelor, mulți declarându-se mulțumiți. Pentru a marca momentul, una dintre familii a deschis o sticlă de șampanie, pe care a împărțit-o cu cei prezenți.

 

„Bucuria cea mai mare este a mea. Și asta pentru că am scăpat de grijă. De câteva luni sunt aproape gata, dar nu le-am putut repartiza. Una peste alta, a trecut momentul greu, iar astăzi am repartizat 36 de locuințe. Au mai rămas două nerepartizate și cred că zece din cele vechi, care le-au predat. Probabil la ședința de consiliu de la finalul acestei luni vom hotărî repartiția, în baza regulamentului”, afirma primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.

Chiria pentru o locuință ANL este modică, între 80 și 120 lei, pentru o garsonieră, respectiv apartament. Însă, după ce chiriașii depășesc vârsta de 35 de ani, chiria este apăsătoare, de aproape 800 lei, astfel că cel mai avantajos ar fi să cumpere după un an aceste locuințe, unde rata lunară este undeva la 400 lei.
Din cele aproximativ 270 de locuințe ANL existente în Slobozia, până în prezent au fost încheiate contracte de vânzare-cumpărare pentru 50 de apartamente.