comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia va avea autobuze electrice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/07/2018 | Locale Ialomita

Prin intermediul fondurilor europene, patrimoniul orașului se va îmbogăți cu 7 autobuze electrice.

Capitala județului a pornit pe drumul către un transport public modern. Consiliul Local a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iulie, cu un cvorum de 16 voturi ,,pentru”, participarea UAT Municipiul Slobozia ca partener în cadrul proiectului ,, Achiziție de mijloace de transport public- autobuze electrice”, în vederea obținerii finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014- 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Prin intermediul fondurilor europene, patrimoniul orașului se va îmbogăți cu 7 autobuze electrice, cu o lungime de 10 m și o capacitate de 50 de locuri fiecare, pentru care vor fi construite două stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă. Autobuzele vor fi echipate cu sisteme inteligente de numărare a călătorilor, de supraveghere video, de informare a călătorilor și cu sisteme GPS.

Achiziția va fi făcută de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în acest sens urmând a fi semnat un acord de asociere cu Municipiul Slobozia. Înnoirea parcului de transport public va fi făcută ca măsură de îmbunătățire a mobilității urbane, dar și de limitare a emisiilor CO2.

Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la suma de 18.000.000 lei, din care cofinanțarea municipalității va fi de 360.000 lei.

Primăria Slobozia